| 21:29 | Bert Mateboer

Nieuwe Scania lust plantaardige olie

De nieuwe generatie Scania die afgelopen week is gepresenteerd kan zonder problemen op plantaardige olie rijden in plaats van diesel.

 Met de nieuwe truck wil Scania actief meewerken om de doelstellingen te realiseren die tijdens de Milieutop in Parijs eind 2015 werden vastgesteld. Dat houdt onder andere in een veel lagere uitstoot van CO2. Scania wil dat bereiken door het verbruik van de nieuwe trucks aanzienlijk te verminderen, maar ook door het gebruik van alternatieve brandstoffen mogelijk te maken.

Rijden op HVO

De nieuwe generatie kan al zonder problemen op HVO (Hydro-treated Vegetable Oil ofwel plantaardige olie) rijden. In de loop van volgend jaar presenteert Scania ook motoren die op alternatieve brandstoffen zoals aardgas, bio-ethanol en biodiesel kunnen lopen. Ook is Scania actief met elektrische motoren.

CO2-composer

Scania gaat zich er met de introductie van de nieuwe generatie trucks ook op toeleggen de klanten zo goed mogelijk te adviseren om de CO2-uitstoot te verminderen. Onder andere door informatie en ondersteuning te bieden op het gebied van verbruik en onderhoud. Daarvoor is de Scania Fleet CO2-composer geïntroduceerd, een nieuw instrument dat kopers van een Scania toont hoe ze hun eigen CO2-doelstellingen kunnen waarmaken via een nauwe dialoog met Scania. Onder andere wordt daarmee heel snel duidelijk wat de kosten en opbrengsten zullen zijn van de inzet van een alternatieve brandstof.

Scania S 730 4x2 tractor with tanker trailer Malaga, Spain Photo: Gustav Lindh 2016

Scania S 730 4×2: ook geschikt voor biodiesel.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie