Peinemann
| 15:30 | Arjan Olsthoorn

Nieuwe Nooteboom semi-diepladers voor Peinemann

Peinemann uit Hoogvliet heeft onlangs drie nieuwe Nooteboom-trailers aan het wagenpark toegevoegd. Het gaat om drie uitschuifbare hoogwerker semidiepladers, type MCO-48-03V, met hydraulische heftafel voor laden op de zwanenhals.

Peinemann uit Hoogvliet is al decennia lang een trouwe klant van Nooteboom. Het wagenpark bevat veel hydraulisch gestuurde Nooteboom MCO en Manoovr semi-diepladers, die vooral worden ingezet voor het vervoer van kraandelen en hoogwerkers. De nieuwste aanwinst zijn drie uitschuifbare hoogwerker semi-diepladers, type MCO-48-03V, met hydraulische heftafel voor laden op de zwanenhals. De semi-diepladers zijn uitgerust met allerlei opties, speciaal gericht op het vervoer van hoogwerker materieel. In de loop van volgend jaar komt daar nog een 6-assige Manoovr bij.

Een van de nieuwste 3-assige hoogwerker semi-dieplader is bestemd voor de 18-jarige chauffeur Dion Mieremet. Hij neemt het stokje over van zijn grootvader John de Hees, die ruim 28 jaar bij Peinemann in dienst is geweest. Al van kleins af aan ging Dion met zijn opa mee. Hij heeft hem alle fijne kneepjes van het vak heeft geleerd, zoals het laden en lossen van machines en het veilig zekeren van de lading. Met zijn 70 jaar kon John al langere tijd van zijn pensioen genieten. Echter kiest hij er bewust voor om langer bij Peinemann te blijven totdat kleinzoon Dion zover was om zijn functie als chauffeur over te nemen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie