Nieuwe MAN voor Mandemakers Drunen
| 13:24 | Boudewijn Bos

Nieuwe MAN voor Mandemakers Drunen

Voor het eerst in vele jaren neemt familiebedrijf Mandemakers Transport BV uit Drunen weer een MAN in gebruik.

De afgeleverde auto is een MAN TGS 43.480 8×6 voorzien van een hefbare voorloopas. Het merk MAN werd gekozen vanwege de variatie aan inzetmogelijkheden die mogelijk zijn. De truck werd geleverd door de MAN-dealervestiging Tilburg. Mandemakers vroeg zich af hoe een 6×6 te vervangen, die voor uiteenlopende werkzaamheden werd ingezet, maar die zijn tijd erop had zitten.

MAN in het vizier

“Na enig rondkijken kregen we al gauw MAN en dan in het bijzonder de mogelijkheden van Wierda in het vizier”, legt Marc Mandemakers uit. “In een ver verleden hadden we ook al MAN gereden, maar de laatste decennia hebben we om uiteenlopende redenen de voorkeur gegeven aan andere merken.” Bij Wierda leerde Mandemakers al snel dat daar precies kon worden gebouwd wat het bedrijf zocht: een 8×6 met een gestuurde achterste as en met een hefbare voorloop as. “Daarmee komen we precies goed weg met de aslasten en kunnen we deze MAN inzetten voor alle uiteenlopende werkzaamheden die ons bedrijf kenmerken.”

Nieuwe MAN voor Mandemakers Drunen” alt=”” width=”570″ height=”379″ />
De nieuwe MAN 43.480 6×6 voor Mandemakers.

Het werk van Mandemakers kenmerkt zich door veelzijdigheid. Er wordt veel met open containers gereden, reden waarom deze MAN een haakarminstallatie heeft gekregen. Mandemakers zweert bij een aangedreven vooras. “Daardoor krijg je meer bodemvrijheid. Dankzij de techniek van Wierda is deze nieuwe truck echter tien centimeter lager dan de vorige, een bijkomend voordeel is dat de cabine beduidend ruimer is.” Mandmakers legt uit dat de praktijk van de diverse werkzaamheden van het bedrijf heeft geleerd wat men nodig heeft.

“Deze MAN voldoet aan wat we zochten. Het hulpraam kon eenvoudig opgebouwd worden, de bak die we hebben besteld past precies. We kunnen voor welk werk dan ook, op de krapste plekken komen, zonder dat we inleveren in laadvermogen. Daar komt bij dat deze MAN ook qua comfort de beste truck is die we ooit gehad hebben.”

Veelzijdige inzet

Mandemakers is een bedrijf dat het moet hebben van de brede inzet. Het bedrijf is gespecialiseerd in grondwerk, sloopwerk, straatwerk en als genoemd het containerwerk. De nieuwe MAN wordt hier dan ook op ingezet. 

Nieuwe MAN voor Mandemakers Drunen” alt=”” width=”570″ height=”379″ />
Er wordt veel met open containers gereden, reden waarom deze MAN een haakarminstallatie heeft gekregen.

Het is een echt Brabants bedrijf dat vanwege de groei die het in de 30 jaar van zijn bestaan doormaakte, enkele keren verhuisde, tot het terecht kwam op de huidige locatie in Drunen. Daar maakte het bedrijf ook alweer een uitbreiding mee. Bij Mandemakers staat veiligheid voorop. Jaarlijks krijgt het bedrijf controle om vast te stellen in hoeverre er wordt voldaan aan de VCA-eisen. Tot dusverre bevestigde deze audit dat veiligheid en Mandemakers heel erg goed samen gaan.


Klik hier voor al het MAN-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht


Meepraten? Schrijf hier jouw reactie