| 13:33 | Jasper Egberts

Nieuwe MAN TGX Lion500Edition

Met de TGX 20.500 XXL Lion500Edition voegt MAN een nieuw, absoluut topmodel toe aan zijn range. De MAN Lion500Edition beschikt niet alleen over een unieke uitstraling met veel exclusieve details, maar loopt ook in technisch opzicht voorop.

Een imposante truck met niet alleen fraaie looks en veel exclusieve details, maar ook comfort van topklasse. De D26 12,4 liter motor in de Euro 6c specificatie biedt met 500 pk en een maximumkoppel van 2.500 Nm een overvloed aan vermogen en koppel. Volgens MAN heeft de Lion500Edition door de combinatie van een laag voertuiggewicht, de toepassing van efficiënte features als EfficientCruise en EfficientRoll en de geoptimaliseerde aandrijflijn ook een laag brandstof- en AdBlue-verbruik.

Veel luxe en veiligheid

De MAN TGX 20.500 XXL Lion500Edition beschikt standaard over een luxueuze XXL-cabine met een stahoogte van 2.15 meter én een diepte van 2 meter. Het veercomfort komt mede door de luchtgeveerde vooras, die ook bijdraagt aan de zeer goede wegligging.

De gelimiteerde versie van de TGX biedt de chauffeur veel luxe en veiligheid. De trekker is standaard voorzien van een groot aantal veiligheidspakketten. Xenonverlichting, LED-dagrijverlichting, LED-contourverlichting en LED-achterverlichting zorgen voor extra licht en zicht. Daarnaast bieden de bermlamp, mistlampen, verstralers en afslagverlichting voor gerichte extra verlichting.

Ook het aanbod aan assistentiesystemen is bij de Lion500Edition zeer uitgebreid. MAN vult bij deze versie de noodremassistent EABS aan met ACC met Stop & Go, een volledig automatische afstandsregeling waarmee de chauffeur altijd een veilige afstand tot de voorganger bewaart én die tot aan stilstand werkt. Ideaal voor in de file! Komt de file binnen 2 seconden weer in beweging, dan volgt de MAN automatisch.

De standaarduitrusting van de Lion500Edition voorziet de chauffeur verder van alle gemakken. Voorbeelden zijn het exclusieve leder in het interieur en op de stoelen, het Media Sound Pakket met navigatie SmartLink en een chromen onderbar voorzien van LED verlichting. Het aantal exemplaren van de TGX 20.500 XXL Lion500Edition is beperkt, waardoor dit het exclusieve karakter versterkt.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie