MAN Lafeber
| 10:55 | Arjan Olsthoorn

Nieuwe MAN TGX 8×4 versterkt vloot E. Lafeber

Transportbedrijf E. Lafeber uit Gouda schaft een MAN TGX 41.640 8×4 aan. “Voor ons lag het voor de hand dat toen we aan een nieuwe zwaar transporttrekker toe waren als uitbreiding MAN de voorkeur had”, aldus Barbara Lafeber.

E. Lafeber is gespecialiseerd in zwaar- en exceptioneel transport, zowel horizontaal, verticaal als interne verplaatsingen, werkvoorbereiding en de logistiek op grote infrastructurele projecten. In het exceptionele vervoer, heeft de MAN-truck altijd de hoofdrol gehad. Barbara Lafeber: “We kennen dealer Van Leeuwen Trucks al lang, zij denken altijd op een prettige manier met ons mee.” De vloot van Lafeber bestaat uit 27 trucks en meer dan zestig trailers. Daar zitten enkele zware, meerassige diepladers bij, en daar wordt de nieuwe MAN TGX 41.640 8×4 voor ingezet.

MAN E. Lafeber

MAN TGX 41.640 8×4.

MAN E. Lafeber

MAN TGX 41.640 8×4.

Dochters
Lafeber senior vroeg zijn drie dochters afzonderlijk of zij interesse hadden om het bedrijf in de familie te houden. “Dat was vijf jaar geleden”, zegt de oudste van de drie, Barbara Lafeber. “We zeiden alledrie ja, waarna mijn vader en oom ons vijf jaar lang vertrouwd maakten met alle aspecten van het bedrijf. Nu dit geen geheimen meer heeft voor ons, hebben zij een stap terug gedaan.” Barbara is verantwoordelijk voor de operatie, inkoop en het materieel, Martine Lafeber voor het personeel, het voertuigvolgsysteem en de sales en Iris Lafeber voor de IT, financiën en de interne verhuizingen. “In de praktijk nemen we alle voorname beslissingen in het bedrijf gezamenlijk.”

Dochters Lafeber

Lafeber senior vroeg zijn drie dochters afzonderlijk of zij interesse hadden om het bedrijf in de familie te houden.

Eigen werkplaats
De grote en gevarieerde trailervloot is een argument voor het bedrijf om er een eigen werkplaats op na te blijven houden. “De trailers zijn van diverse merken en hebben alle specifieke taken. We beschikken over voldoende monteurs die vertrouwd zijn met de eigenschappen van die trailers”, legt Barbara uit. “Het onderhoud aan de trucks laten we grotendeels aan de dealer over. Net als voor de trailers geldt ook voor de trucks dat die specifiek worden ingezet. Bij MAN hebben we de ervaring dat ze zeer zware lasten kunnen trekken en daarbij aangenaam wendbaar zijn. Dit uiteraard in combinatie met een relatief laag brandstofverbruik en lage onderhoudskosten.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie