Europe-Vans
| 08:10 | Robert Servaas

Nieuwe MAN TGL voor Europe-Vans

Voor het binnenlandse transport heeft Europe-Vans een nieuwe MAN TGL van de laatste serie TG3 geleverd gekregen. Het gaat om de eerste nieuwe TG3 van Nederland.

Europe-Vans is een bedrijf in de in- en verkoop van bedrijfswagens en bestaat sinds 2001. Het bedrijf is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de toonaangevende bedrijven in de branche. “Jaarlijks verkopen wij ruim 1.500 jong gebruikte én nieuwe bedrijfswagens aan onze klanten in binnen- én buitenland,” vertelt René Mackaay.

Bewuste keuze

Mackaay vertelt over de aanschaf van de truck: “Er is bewust voor de TGL gekozen omdat deze truck leverbaar is met 17,5″ wielen. Hiermee blijft de totale hoogte onder de 4 meter als er drie hoge bestelbussen of bakwagens geladen zijn.” Het betreft een MAN TGL 12.250 BL met CC-cabine. De Duitser is rijkelijk uitgerust met onder andere een 6-cilinder Euro6d motor en rondom LED verlichting. De MAN is uitgerust met een volledig digitaal dashboard met 2e scherm voor navigatie. De motorwagen is geleverd door MAN-dealer Rosiervandenbosch uit Schelluinen.

Opbouw

“Voor de opbouw en aanhangen is gekozen voor de Almelose carrosseriebouwer Tijhof. Het chassis is voorzien van een oprijbak met flyover. De aanhangwagen is voorzien van een hydraulisch uitschuifbare dissel, hydraulisch uitschuifbaar plateau aan de achterzijde van de aanhangwagen. Met deze combinatie wordt de maximale lengte benut en is het mogelijk om drie hoge bestelbussen of bakwagens tegelijk te vervoeren,” besluit René.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie