Nieuwe Mack LR gespot
| 20:27 | Korneel Luth

Nieuwe Mack LR gespot

De deelnemers aan de Truckstar Amerikareis 2015 bezochten de Mack-fabriek in Allentown (Pennsylvania) en zagen meteen een primeur: de nieuwe Mack LR.

De Mack LR is de opvolger van de LE en is geïntroduceerd op de Waste Expo 2015 in Las Vegas. Dit model wordt vooral verkocht als huisvuilwagen. Mack is er zelfs marktleider mee in de VS en alleen in New York rijden er al duizend exemplaren van.

Verkrijgbaar met twee stuurwielen

Bijzonder is dat je deze truck met twee stuurwielen kunt krijgen. Zit je rechts achter het stuur, dan kun je niet sneller dan 25 m/h rijden. Met deze configuratie kan de bestuurder zowel links als rechts langs de straat containers oppakken en legen. Veel van deze Mack hebben een voorziening waarmee de container bij het legen over de cabine heen naar achteren gaat. Omdat vuilcontainers doorgaans niet de schoonste zijn, ziet de cabine van de huisvuil-LE en -LR  er vaak niet uit.

Klanten kunnen kiezen uit de MP7 11-liter diesel met 325 of 345 pk, of een Cummins Westport ISL G aardgasmotor. De LR wordt standaard uitgerust met een Allison RDS volautomaat met vijf of zes versnellingen.

“We zagen het nieuwe model achter op het terrein bij de Volvo-fabriek in Dublin, Virginia, en twee dagen later ontdekten we hem op de montagelijn bij de Mack-fabriek in Allentown”, zegt René Grünfeld, die namens Truckstar met de Amerikareis mee was.

“Bij de dealers was er toen nog niets bekend”, vult reisleider en Mack-fanaat René Pieterse aan.

Nieuwe Mack LR gespot
Stevig 6×4-chassis dat op het terrein van de Mackfabriek wacht op vervoer naar een opbouwer.

Nieuwe Mack LR gespot
De LR heeft verschillende deur-varianten, en net als de Econic van Mercedes een lage cabinevloer die het werk in de stad op twee manieren vergemakkelijkt: de chauffeur ziet beter wat er zich rond de truck afspeelt en het is eenvoudig in- en uitstappen.

Nieuwe Mack LR gespot
Luchtinlaat, uitlaatsysteem en enkele andere zaken zitten allemaal direct tegen de cabine geplaatst om ruimte vrij te houden voor de opbouw.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie