Nieuwe Iveco Eurocargo
| 17:05 | Korneel Luth

Nieuwe Iveco Eurocargo

Tijdens de BedrijfsautoRAI toont Iveco de vernieuwde Eurocargo distributietruck.

2015 is een belangrijk jaar voor Iveco, want de truckbouwer viert haar veertigjarig bestaan en introduceert bovendien de nieuwe Eurocargo.

‘Het is een truck waar steden van houden’, prijst Iveco de nieuwe Eurocargo aan. Die is volgens de ontwerpers stijlvoller, milieuvriendelijker, veiliger, comfortabeler, efficiënter en beter manoeuvreerbaar geworden.

Nieuwe lijnen in het front

Van voren vallen de nieuwe lijnen op. Die zijn gedurfd, maar zeker niet verkeerd en zijn duidelijk verwant aan die van de lichte Daily-serie. Daarnaast is ook het interieur helemaal vernieuwd.

Om de Euro 6-norm te halen, past Iveco HI-SCR en een roetfilter toe. Hiermee worden de uitlaatgassen zonder EGR schoon genoeg.

Nieuwe Iveco Eurocargo
De nieuwe lijnen uit het ontwerp van de Iveco Daily is doorgetrokken naar de middelzware Eurocargo. Wie weet krijgt de Stralis ze ook.

Nieuwe turbo

Motorisch is de Eurocargo verbeterd door toepassing van een nieuwe turbolader. Mede hierdoor zijn de koppel- en vermogenscurve verbeterd, waardoor hij tot acht procent zuiniger zou zijn. Ook hoeft er minder geschakeld te worden.

Daarnaast is de Eurocargo veiliger geworden. Alle gangbare moderne veiligheidssystemen zitten er op, van lane departure warning tot advanced emergency braking en ACC.

In tegenstelling tot de Stralis, die in Madrid wordt gemaakt, komt de Eurocargo uit de Italiaanse stad Brescia.

 

Klik hier voor alle Iveco-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie