*

| 17:09 | Bert Mateboer

Nieuwe hulpverleningsauto’s voor brandweer Twente

De brandweerposten Hengelo, Almelo en Enschede kunnen zich in de handen wrijven: zij hebben elk een splinternieuwe Volvo van Ziegler Brandweertechniek in gebruik genomen.

Het gaat om hulpverleningsvoertuigen die zijn opgebouwd op een Volvo chassis, type FH 420 6×2 met X-Track hydraulische voorwielaandrijving. De chassis zijn voorzien van een gestuurde naloopas, luchtvering, een Powertronic versnellingsbak en een cabine met drie volwaardige zitplaatsen.

Aan de achterzijde van het voertuig is een hydraulische autolaad- en loskraan type Hiab XS 244-EP-5 HIPRO met hydraulische hijslier TC-2 gemonteerd. Deze combinatie maakt het mogelijk om ook onderdelen uit de opbouw van het voertuig te hijsen. Daarnaast is het voertuig voorzien van een dubbele lier. Aan de achterzijde bevindt zich een hydraulische lier type FFW-7. Deze heeft een kabellengte van 50 meter en een constante trekkracht van 70 kN. De voorzijde van de hulpverleningsvoertuigen zijn voorzien van een elektrische lier type DW-N6800E, met een kabellengte van 25 meter en een maximale trekkracht van 68kN.

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie