Nieuwe FM voor Van Schie
| 13:05 | Korneel Luth

Nieuwe FM voor Van Schie

Met 460 pk en een Palfinger kraan kan Van Schie er weer even tegen.

Van Schie uit Mijdrecht nam onlags deze opvallende, nieuwe Volvo FM 460 in gebruik. Met de 13 liter Euro 6-motor, een vier-assig chassis en een Palfinger-kraan van 60 ton/meter, kan het bedrijf de eigen werkzaamheden beter verrichten dan voorheen, zo laat men weten. Maar dat geldt ook voor het werk dat eventueel voor derden uitgevoerd wordt.

Nieuwe FM voor Van Schie
Opvallende kleuren op de nieuwe FM.

In de pontons

De auto is maadag 1 september voor het eerst aan het werk, zo leert een telefoontje naar Van Schie op deze dag. De truck is geen vervanging van een oudere truck, maar is een toevoeging aan de vloot. De auto is in de eerste plaats bedoeld voor het vervoer van pontons en deze op te laden en af te zetten. Om die reden zit ook de Palfingerkraan op de truck.

Maar die kraan is met 60 ton/meter iets zwaarder dan dat werk vereist. De truck kan namelijk ook ingezet worden voor andere klussen in het funderingswerk, of het kraanwerk van het bedrijf. Achter op de laadvloer zullen tevens dakkapellen en koelmachines voor op gebouwen geladen worden, of andere zaken.

Nieuwe FM voor Van Schie
De mast van de kraan is in volledig uitgeschoven toestand achttien meter lang.

Ook een FMX

De FM is samen met een FH aangeschaft, maar vrijwel tegelijkertijd heeft men ook een vier-assige FMX aangeschaft in recentelijk in gebruik genomen. Deze truck wordt ingezet voor diverse hand- en spandiensten in het weg- en waterbouwwerk van Van Schie. Van Schie verhuurt telekranen en torenkranen, verhuurt pontons, bouwt geluidsschermen, werkt mee aan andere infraprojecten en is specialist in funderingstechnieken. De nieuwe Volvo’s zijn geleverd door Volvo-dealer Van Dijk uit Woerden.

Nieuwe FM voor Van Schie
De nieuwe FMX. Sommigen zullen al een keertje in deze truck gereden hebben. Het was namelijk één van de demo’s die Volvo eerder dit jaar tijdens een klanten-evenement – de FMX-experience in het Duitse Fürsten Forest had staan, zie foto onder.

Nieuwe FM voor Van Schie
Ook enkele Truckstarlezers reden met de FMX’en in Fürsten Forest.

 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie