| 14:12 | Arjen van Vliet

Nieuwe FM voor Verhoef

Transportbedrijf Verhoef uit Maarssen heeft zijn wagenpark uitgebreid met een achttiende truck. De nieuwste aanwinst van Verhoef is een Volvo FM 6×2 open bakwagen met 370 pk en laad- en loskraan.

Verhoef is voornamelijk actief in het transport van hout en bouwmaterialen in de breedste zin van het woord. Alle trucks zijn dan ook uitgerust met een meeneemheftruck en loskraan, zodat ze zelf kunnen lossen op locatie. Het wagenpark bestaat uit open en dichte auto’s, dertien meeneemheftrucks en twee trucks voor het transport van levensmiddelen.

Met een laadvloerlengte van zeven meter en een laadvloerhoogte van 110 centimeter is de FM allesbehalve een standaardtruck. Eigenaar Robin Verhoef: “Dat is vrij laag voor een bakwagen met kraan. Doordat hij zo laag is kunnen we er makkelijk drie meter op laden. Met de 33 ton/meter kraan die erop zit kunnen we zeecontainers en bokken met kozijnen of glas vervoeren, maar we kunnen er ook hijswerkzaamheden mee verrichten.”

Bij Verhoef hebben ze lang nagedacht over hoe de truck moest worden. “Hij heeft elf ton laadvermogen en dat is voor deze truck het maximaal haalbare. Dat hebben we bereikt door goed te rekenen, nauw contact te houden met de carrosseriebouwer en door heel goed te kijken waar we dingen weg konden laten. Er zit nu bijvoorbeeld een klapstoel in de cabine in plaats van een geveerde bijrijdersstoel, want er zit nooit iemand naast en dat scheelt 35 kilo.”

verhoef-2

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie