Nieuwe FH's voor Ton Derix
| 16:12 | Truckstar Redactie

Nieuwe FH’s voor Ton Derix

Ton Derix heeft onlangs de eerste van vier nieuwe FH’s in gebruik genomen.

En dat leverde direct bovenstaande mooie foto op. Onlangs lieten we al enkele foto’s zien van nieuwe FH’s in klantenkleuren, maar dat waren vooral Scandinavische auto’s.

Momenteel wordt de nieuwe FH ook in Nederland afgeleverd, waaronder ook in Noord-Limburg.

Ongezien
Ton Derix bestelde – ongezien – vier exemplaren van de nieuwe FH in Euro 6- 460 pk-uitvoering. Derix blijkt dan ook een echte liefhebber van het Zweedse merk te zijn:

“Ik wil als het even kan de eerste zijn. Dat was met de Volvo FH en met de Globetrotter XL ook zo. Ik heb enorm veel vertrouwen in het merk. We hebben gekozen voor een Launch Edition met alle mogelijke opties. Zo is de truck uitgerust met I-See, talloze veiligheidsvoorzieningen, waaronder Adaptive Cruise Control, en de meest uitgebreide en grootste Globetrotter XL-cabine. Veiligheid is voor mij erg belangrijk, Volvo Trucks biedt dat sinds jaar en dag.”

Opvallend aan de FH in de kleuren van Derix is dat de band onder de voorruit mooi is meegespoten. Ook de naam in de lichtbak ziet er goed uit.

Ton Derix is gevestigd op ZON Freshpark in Venlo, is in 1992 gestart en heeft momenteel een wagenpark van 25 eenheden. Het bedrijf rijdt vooral met groenten en fruit vanuit alle veilingen in Nederland naar diverse groothandels en winkelketens in Duitsland.

Popelen
“De Volvo FH 460 is voor ons werk uitermate geschikt”, vervolgt Derix. We zitten vaak aan het gewicht, zeker bij de retourladingen en dan is deze configuratie optimaal. Je hebt voldoende vermogen en het koppel is perfect. En echt, de chauffeurs staan te popelen om er mee te gaan rijden.”

Daar kunnen we ons goed iets bij voorstellen. De nieuwe trekkers worden geleverd door dealer Nebim. Ze zijn voor een deel vervanging van de bestaande vloot en deels uitbreiding van het wagenpark. “Door te investeren in de nieuwste techniek, weet je in ieder geval zeker dat je zo zuinig mogelijk rijdt”, aldus Derix.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie