Nieuwe ergernis: smartphonegebruik
| 18:13 | Bert Mateboer

Nieuwe ergernis: smartphonegebruik

‘Smartphonegebruik tijdens het rijden’ komt dit jaar naar voren als meest opvallende en nieuwe ergernis in het verkeer. Dit blijkt uit de editie 2015 van de Top-10 ergernissen in het verkeer.

 

Bumperkleven is nog steeds de grootste ergernis in het verkeer: dit scoort bij 36% bovenaan. Daarna volgt agressief rijden (32%) en rijden met alcohol/drugs’ (27%) weer hoog in de in de jaarlijkse Top 10 ergernissen in het verkeer. Nieuwe ergernissen in de Top 10 zijn dit jaar ‘Te langzaam rijden’ (16%), ‘Smartphone gebruik tijden het rijden’ (13%) en ‘Afval of een sigaret uit het raam gooien’ (11%). Nog nooit eerder kwam ‘Smartphone gebruik tijdens het rijden’ in het jaarlijkse onderzoek naar voren als ergernis in het verkeer. ‘Te hard rijden binnen de bebouwde kom’ en ‘Rechts inhalen’ vallen dit jaar buiten de Top 10 ergernissen.

Uit het onderzoek blijkt dat bijna één op de tien (9%) automobilisten al regelmatig zijn smartphone checkt achter het stuur. Vorig jaar gaven 5% van de ondervraagden nog aan de telefoon wel eens met de hand te bedienen tijdens het autorijden.

Top 10 ergernissen in het verkeer 2015:

1. (2) Bumperkleven 36%
2. (1) Agressief rijden 32%
3. (3) Rijden met alcohol / drugs op 27%
4. (4) Geen richting aangeven 21%
5. (5) Onnodig links rijden 16%
6. (-) Te langzaam rijden 16%
7. (6) Op het laatste moment invoegen / ritsen 14%
8. (-) Smartphone gebruik tijdens het rijden 13%
9. (9) Zondagsrijders 12%
10. (-) Afval of sigaret uit het raam gooien 11%

De Top-10 ergernissen in het verkeer wordt ieder jaar samengesteld op het grond van het Nationale Automobilisten Onderzoek. Dit wordt uitgevoerd door het mediabedrijf YPCA in opdracht van Allsecur autoverzekeringen en verkeerszender Traffic Radio. 

 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

http://www.truckstar.nl/nieuws

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie