*

| 15:31 | Bert Mateboer

Nieuwe elektrische stadstruck van MAN

Een wereldprimeur van MAN in Hannover is de CitE, een elektrisch aangedreven stadstruck boordevol nieuwe ideeën en creatieve oplossingen. De 15-tonner (die in slechts 18 maanden tijd is ontwikkeld) werd ontworpen voor distributie in binnenstedelijke gebieden. Hij heeft een actieradius van 100 kilometer, meer dan voldoende voor de dagelijkse transportbehoefte in de stad.

De truck onderscheidt zich door een zeer lage instap en het ontbreken van achteruitkijkspiegels: die zijn vervangen door camera’s. Ook heeft de truck geen handgrepen meer op de cabinedeuren: om het portier open te doen is een druk op een knop aan de buitenkant van de truck voldoende: het portier schuift dan automatisch naar achteren.

eTGM: voor het zwaardere werk

Voor het zwaardere distributiewerk biedt MAN de eTGM, een volledige elektrische 26-tons truck gebaseerd op de TGM, die zowel als drie-assige bakwagen als in trekkeruitvoering leverbaar wordt. De elektromotor levert 264 kW. De lithium-ion batterijen bevinden zich onder de cabine, tussen de langsliggers en aan de zijkant van het frame. In de 26-tons chassisversie zijn in totaal twaalf batterijpakketten geïnstalleerd die zorgen voor een actieradius van maximaal 200 kilometer.

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie