preproloog 2022
| 09:57 | Arjan Olsthoorn

Nieuwe datum én locatie voor Preproloog 2022

Preproloog, het grootste rally evenement van Nederland, vindt dit jaar niet plaats op zondag 6, maar zondag 20 november. Het evenement, waar Nederlandse en Belgische deelnemers aan de Dakar 2023 rally, maar ook de deelnemers aan andere rally’s zoals de Marocco Desert Challenge zich presenteren, verhuist bovendien naar het Overijsselse Markelo.

Reden voor de verhuizing van het evenement is het niet rond krijgen van de vergunning op de vorige locatie in Eersel. Na twee eerdere annuleringen vanwege corona betekende dat een behoorlijke domper voor de organisatie, die vreesde voor een derde jaar zonder Preproloog.

Doe mee & win: In samenwerking met Preproloog geven wij 20 x twee kaarten weg

Maar na een verkenning van alternatieve locaties kwam het evenement terecht bij de zandwinning ‘Domelaar’ van de Gebroeders Van der Heiden in Markelo. ‘’Een unieke locatie waar we alles kunnen doen wat we willen laten zien, en met zelfs meer mogelijkheden dan op onze vorige locatie’’ aldus organisator William Zweerts de Jong. ,,Van der Heiden was meteen enthousiast en de Gemeente Hof van Twente was bereid om de benodigde vergunningen te verlenen. Daarmee staan alle seinen op groen voor een spectaculaire Preproloog op 20 november in Markelo!’’

Twee weken later

Dit betekent dat de Preproloog dit jaar dus niet op 6 november maar op 20 november plaats vindt. De deelnemers zijn enthousiast over de nieuwe locatie en datum, want dat betekent dat ze twee weken langer kunnen werken aan alle materieel om op klaar te zijn voor de Preproloog. Het inschepen van de voertuigen naar de Dakar rally vindt anderhalve week na het evenement plaats.

The Road to Dakar

Het evenement, met de ondertitel ‘The Road to Dakar’ is een demonstratie waarbij de teams laten zien met wat voor materieel ze in 2023 aan de start staan in de grote rally’s. Auto’s, motoren, side-by sides en niet te vergeten de rallytrucks zullen aan de start staan van de Preproloog als aftrap voor het nieuwe rallyseizoen. Daarmee vormt het evenement een unieke kans voor alle sponsors en rallyfans, want dichterbij de actie kun je niet komen zonder een vliegticket te kopen!

De Domelaar Markelo

Het evenement in Markelo is eenvoudig aan te rijden via afslag Markelo vanaf de A1. Op het terrein wordt een demonstratiebaan aangelegd met heel veel zand en de nodige ‘duinen’ waardoor de toeschouwers waar voor hun geld krijgen. Daarnaast is de paddock voor het publiek toegankelijk waardoor de fans van dichtbij de techniek kunnen zien, en met hun rallyhelden kunnen spreken of op de foto kunnen. Verder is er een markt met stands van verschillende merken en toeleveranciers, waaronder fanshops en uiteraard een catering plein.

1 Reactie
  1. Waarom dit opeens nu 20.50 moet kosten, en al geheel 5,00 euro parkeer geld. Begrijp best dat dingen geld kosten, maar presentatie is gratis vanuit de bedrijven… Als ik een gewone rally kijk dan is gratis of kosten paar centen voor metalen aan bepaalde dingen. Want niets is gratis. Maar gewoon een terrein beschikbaar gesteld, dan is 20.50 toch een bak geld

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie