| 15:20 | Arjan Olsthoorn

Nieuwe DAF’s XF (én gerestaureerde 95.500) voor Lesscher Transport

Onlangs heeft Lesscher Transport uit Deurningen vier nieuwe DAF’s XF in gebruik genomen. Heisterkamp Truckservice heeft de XF’s 480 opgebouwd voor Lesscher. Maar daar bleef het niet bij, het transportbedrijf wilde ook hun DAF 95 uit 1994 laten restaureren.

Op de Facebookpagina van Heisterkamp Truckservice valt te lezen dat de vier nieuwe trekkers rijk zijn uitgerust. “We hebben voor onze goede klant Lesscher Transport uit Deurningen vier hele mooie DAF’s Super Space Cabs mogen opbouwen. De DAF’s zijn voorzien van de sterke 13 liter motor met 480 pk. En het meest luxe interieur waaronder lederen bekleding. We hebben deze DAF’s in onze eigen spuiterij voorzien van een blanke lak laag zodat de rode kleur altijd blijft glimmen. Daarnaast hebben we de trucks voorzien van vele extra’s zoals extra lampen in de zonneklep, ADR uitrusting, flitsers in de grille, standairco’s en werklampen.”

DAF 95.500 Cummins

Naast het opbouwen van de nieuwe DAF’s kreeg Heisterkamp er een andere mooie klus bij. “We kregen er nog een zeer mooi en uniek project bij en mochten hun eigen DAF 95.500 volledig restaureren. Deze unieke DAF met de sterke 500 pk sterke Cummins-motor is een zeldzaam exemplaar en heeft destijds op de RAI gestaan. We hebben de auto volledig gedemonteerd en waar nodig het plaatwerk aangepakt, vele onderdelen zijn vervangen en hersteld. De auto is volledig opnieuw gespoten met een dikke blanke lak laag. Ons technisch team heeft hem ook flink onder handen genomen en hij is weer als nieuw.”

RAI

Toen de DAF in 1994 van de band rolde was deze truck in het kenmerkende DAF-demo-geel gespoten. De truck werd door DAF gebruikt voor verschillende evenementen, waaronder de BedrijfsautoRAI van 1994. Daar had DAF met de Super Space Cab de internationale primeur van het ruimtewonder. Lesscher heeft destijds deze DAF 95 overgenomen van de fabriek. Daarna deed de DAF, nu in de rode huiskleur, jarenlang dienst op routes in Nederland en Duitsland.

In 1994 schreven we, in Truckstar editie 2-1994, over deze DAF:

DAF staat met iets bijzonders op de RAI. Het is de Superspace Cab 95.500. Hoewel er al wel foto’s van de auto rouleren, (onze voorpagina bijvoorbeeld) is hij nog niet echt getoond. Een echte primeur dus.

De auto is bedoeld voor het hele lange afstandswerk, minimaal Zuid-Spanje bijvoorbeeld maar veel meer nog richting oostblok waar een chauffeur zo maar enige weken onderweg is. Ook is er groot motorennieuws, DAF komt met 500 pk, 507 pk om precies te zijn. Die komen uit een Cummins N500E motor met een koppel van 2102 Nm bij 1.200 tpm.

 

Foto’s: Heisterkamp Truckservice

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie