Nieuwe DAF’s in Beinsdorp en Tijnje
| 18:13 | Truckstar Redactie

Nieuwe DAF’s in Beinsdorp en Tijnje

P.C. van der Wiel uit Beinsdorp heeft een rechtsgestuurde DAF CF 370 FA 4×2 combi-kolkenzuiger in gebruik genomen. De Boer Transport uit Tijnje heeft zijn wagenpark uitgebreid met een DAF XF Low Deck trekker.

Op de DAF CF van P.C. van der Wiel is een 9 tons as gemonteerd en de enkele dubbellucht achteras is goed voor 13 ton. Van de Pol voertuigtechniek uit Tiel heeft de opbouw van het voertuig verzorgd. Die heeft een inhoud van 6,5 kuub voor slib en 2.500 liter water voor het reinigen van kolken, riolen en gemalen. Er wordt gewerkt met een SIHI SL 2700 m3 vacuümpomp en een hogedrukpomp met een capaciteit van 70 liter per minuut bij 200 bar. De kolkenzuigarm is hydraulisch zwenkbaar en 1,5 meter uitschuifbaar. Achterop hangt een rioolhaspel voor een halfduimsslang met een lengte van 120 meter.

“Naast het normale gebruik als kolkenzuiger is dit voertuig ook prima inzetbaar om er bijvoorbeeld pompgemalen mee schoon te maken. Zijn compacte afmetingen maken het voertuig ook erg wendbaar en zeer geschikt voor het werk in de vaak smalle straten in stedelijke gebieden”, vertelt directeur Marc van der Wiel.

Het sinds 1969 bestaande familiebedrijf telt zestig werknemers en heeft een breed palet eigen machines, waaronder grasmaaiers, onkruidborstelmachines, winterdienstvoertuigen, bedrijfswagens met open laadbak, dichte bussen, oprijwagens, veegmachines, vacuümwagens, hogedrukwagens en kolkenzuigers in verschillende afmetingen.

 

De Boer Transport

Nieuwe DAF’s in Beinsdorp en Tijnje

De DAF XF Low Deck trekker van De Boer Transport uit Tijnje is de tiende trekker in hun vloot. Aangezien de belading zeer verschillend kan zijn, heeft Ginaf een FTP-as bijgeplaatst. De Boer Transport is sterk in groupagevervoer van stukgoederen en deelladingen naar Denemarken en Zweden. Het tanktransport richt zich op zuiveltransport van en naar Noord Nederland. Regionaal wordt veel met constructiestaal gereden voor de petrochemische industrie en diverse constructiebedrijven.

 

Klik hier voor alle DAF-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie