Nieuwe DAF's D.J. Middelkoop
| 14:45 | Korneel Luth

Nieuwe DAF’s D.J. Middelkoop

D.J. Middelkoop & Zn. krijgt dertien nieuwe DAF’s. Vijf zijn er reeds afgeleverd.

Een bonte order DAF’s voor D.J. Middelkoop & Zn: in 2014 werden reeds vier DAF-trekkers en een bakwagen afgeleverd. Dit jaar volgen zes trekkers en twee bakwagens.

CF-trekkers

Het gaat onder andere om twee CF 370 FT’s en twee CF 440 FT’s in Space Cab uitvoering. FT is de DAF-betiteling voor 4×2-trekker.

Dit zijn de trekkers die afgelopen jaar aan de vloot zijn toegevoegd. De trucks worden voornamelijk ingezet in het nationale transport waarbij het voor ruim zeventig procent luchtvracht transport betreft.

De vier FT’s zijn uitgerust met de 10,8 liter Paccar MX-11-motor, de AS Tronic-versnellingsbak, skylights, dakspoiler, fenders en side-skirts. De chauffeurs zitten prettig op de zogeheten Luxury Air-chauffeursstoel met stoelvervwarming.

Nieuwe DAF's D.J. Middelkoop
In de luchtvracht en zelfs als LZV: de nieuwe DAF CF’s van D.J. Middelkoop.

CF bakwagen

De bakwagen die eveneens werd afgeleverd, rijdt in de winkeldistributie. Daarbij zijn de winkelketens van Albert Heijn en Gall & Gall belangrijke opdrachtgevers.

Dit is een CF 250 FA waarbij FA staat voor 4×2-bakwagen. De truck is uitgerust met de 6,7 liter Paccar PX-7-motor, AS Tronic-versnellingsbak, dakspoiler en fenders, gegalvaniseerde stalen bumper met mistlampen, Luxury Air chauffeursstoel en airco.

De trucks komen van DAF-dealer BLOM-DSW, waar D.J. Middelkoop een prima relatie mee onderhoudt.

D.J. Middelkoop & Zn.

Het transportbedrijf telt 105 medewerkers. Door de gunstige ligging in Nieuw-Vennep, dichtbij luchthaven Schiphol, is D.J. Middelkoop & Zn. een aantrekkelijke partner voor expediteurs en legt het bedrijf zich steeds meer toe op luchtvracht.

De trucks en trailers zijn daarom maximaal beveiligd met elektronische sloten, voorzien van GPS, waarbij de TAPA-A certificering de hoogste normering waarborgt.

In een logistieke ruimte van achtduizend vierkante meter kunnen vrije- en douanegoederen onder de geavanceerde beveiliging volgens de TAPA-A norm worden opgeslagen. Tevens zijn er afzonderlijke ruimtes voor koel/vries-zendingen en op- en overslag. Het gehele warehouse wordt 24/7 door middel van videocamera’s bewaakt.

Tevens worden dagelijks de havens van Rotterdam en Antwerpen aangedaan, en vervoert Middelkoop elk type zending, van kleine colli tot exceptionele goederen, wat ook geldt voor de industriële goederen die dagelijks voor tal van opdrachtgevers in de Benelux worden afgehaald en geleverd.

Klik hier voor alle DAF-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie