Nieuwe DAF Quik's Quality Potatoes
| 10:25 | Boudewijn Bos

Nieuwe DAF Quik’s Quality Potatoes

Een strakke nieuwe DAF XF 460 FTG is sinds enkele weken in gebruik genomen bij Quik’s Quality Potatoes in het Gelderse Hedel.

Quik’s zorgt er kort gezegd voor dat de aardappel van het land bij de klant komt. Daar gaat echter een flink proces achter schuil. In de ochtenduren halen de trekker-opleggercombinaties de aardappelen op bij de telers. Het gaat om vrachten van 35.000 kg, met allerlei vroege en late aardappelrassen. De nieuwe DAF doet dienst voor het bedrijf en rijdt van land tot klant.

De aardappelen worden afgeleverd bij het bedrijf in Hedel om te worden gewassen, verwerkt en verpakt. Aansluitend leveren de vrachtauto’s de verpakte aardappelen en aardappelproducten af bij distributiecentra van supermarkten en bij foodbedrijven in de Benelux en Duitsland.

Voorzien van vele snufjes

De DAF XF 460 is voorzien van een Super Space Cab-cabine, een geautomatiseerde AS tronic-transmissie en een versterkte MX-motorrem. Het interieur is ‘een lust voor het oog’ dankzij de lederen bekleding in de kleur Copper Brown. Aan de buitenkant valt de trekker op door de blauwe kleurstelling met de grote letter Q, de nieuwe huisstijl van Quik’s. Cornering lights, verstralers op het dak, verchroomde luchthoorns, led-verlichting en aluminium wielen maken het fraaie aanzicht compleet.

Nieuwe DAF Quik's Quality Potatoes
Een strakke lederen bekleding maakt het interieur af voor het bedrijf. 

Geschiedenis

De historie van Quik’s gaat ver terug zegt directielid Gerrit Oomen. “Het bedrijf is al meer dan tachtig jaar actief in de aardappelhandel en -verwerking. DAF is in die lange geschiedenis zeker geen onbekende, maar het is wel even geleden dat het merk in het wagenpark van Quik’s voorkwam. Voor het eerst sinds dertig jaar hebben we weer gekozen voor DAF en die hebben we gelijk ook onze nieuwe huisstijl gegeven.”

Het voelt nu als een frisse, hernieuwde kennismaking met het merk en de service. Oomen: “Voor ons telt het totale plaatje: kwaliteit, service van de dealer, prijs en tevredenheid van de chauffeur. Al deze facetten wegen mee. Zoals altijd hebben we meerdere merken een aanbod laten doen, waarna deze keer de keuze op DAF is gevallen. De trekker bevalt prima, ook in de service hebben we het volste vertrouwen. En niet onbelangrijk: de chauffeur, die eerst een ander merk reed, is dik tevreden.”

Klik hier voor alle DAF-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie