Scania S-serie
| 10:33 | Arjan Olsthoorn

Nieuwe benaming voor Scania S-serie

Scania hernoemt haar vrachtwagens in de S-serie. In plaats van de letter S gevolgd door het aantal pk’s, wordt de nieuwe handelsnaam het aantal pk’s gevolgd door een S, zoals 450 S of 730 S.

De nieuwe naamgeving is alleen van toepassing op de S-serie slaapcabines; met een vlakke vloer. De achterliggende reden voor deze wijziging is een overeenkomst met Daimler AG, de moedermaatschappij van Mercedes-Benz. Scania’s huidige manier om trucks te benoemen aan de hand van de cabine-serie, gevolgd door het motorvermogen, werd in 2004 gelanceerd. Dit gebeurde met de introductie van de PGR-serie. De nieuwe typeaanduiding is geïntroduceerd op vrachtwagens van de S-series die vanaf nu besteld worden. Dit heeft geen invloed op andere trucks.

“Deze aanpassing voldoet aan een overeenkomst die we gesloten hebben met Daimler, aldus Alexander Vlaskamp, Senior Vice President, Head of Scania Trucks. We willen onze eigen merken graag beschermen en begrijpen waarom Daimler, gezien haar lange geschiedenis met de S-klasse personenauto’s, een probleem had met de handelsnaam van de S-series.”

S-klasse

Mercedes-Benz S-klasse.

Blijkbaar vindt Mercedes-Benz de handelsbenaming van Scania’s S-serie teveel lijken op de handelsbenaming van de S-klasse personenauto’s. Of dit al vanaf het begin van de introductie van de Next Gen, in 2016, speelt is ons niet duidelijk. Je kunt jezelf afvragen of er echt verwarring mogelijk is tussen beiden modellen. Rijdt er wellicht ergens een directeur rond in een Scania S-serie die eigenlijk een Mercedes-Benz S-klasse heeft besteld?

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie