Nieuw span voor Vlastrans
| 09:15 | Truckstar Redactie

Nieuw span voor Vlastrans

Vlastrans uit Scherpenzeel heeft een compleet nieuw span in gebruik genomen voor het vervoer van varkens, zeugen en biggen.

Achter de nieuwe Volvo FH 460 Globetrotter hangt een keurige Berdex driedeks oplegger met geïsoleerde wanden. Deze is voorzien van twee heaters en een automatische ontsmettingsinstallatie. Hiermee kan de binnenzijde verhit worden tot ongeveer 70 graden waardoor bacteriën en ziektekiemen gedood worden. Het is de tweede oplegger met dit systeem in Nederland. De eerste is in het bezit van JR Biggentransport, waarmee we in Truckstar nummer 10 een rit meemaakten naar Texel. De oplegger beschikt over een liftas en een gestuurde achteras, wat het manoeuvreren vereenvoudigt.

Over Vlastrans

Vlastrans is een bekende naam in het varkensvervoer. In 1995 vond de oprichting plaats met de overname van het binnenlandse veevervoer van A. van Kempen Transport uit Scherpenzeel. Er werd begonnen met twee vrachtauto’s en een aanhanger. Inmiddels is het wagenpark uitgebreid naar zeven eenheden en bestaat het uit vier Volvo’s, een Scania en twee DAF’s. De nieuwe Volvo, die vanaf woensdag 6 november ingezet wordt, vervangt een oudere Volvo. Vlastrans directeur Roel van Vlastuin: “Volvo biedt gewoon een goed product en ook met de prijs kwamen we goed uit. Dat was voor ons de reden om opnieuw voor Volvo te gaan”.

Specific Pathogen Free

Het specialisme van Vlastrans ligt in het vervoer van varkens, zeugen en biggen naar slachterijen en exportverzamelplaatsen binnen Nederland, Belgie en Duitsland. Met deze oplegger kan Vlastrans probleemloos bij SPF bedrijven terecht. SPF staat voor Specific Pathogen Free, ofwel vrij van specifieke ziektekiemen.

Nieuw span voor Vlastrans
Fraai én innovatief materiaal (foto’s: Berdex)

2 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie