Nieuw distributiecentrum voor Heinz
| 11:17 | Boudewijn Bos

Nieuw distributiecentrum voor Heinz

In februari begint de bouw van een nieuw distributiecentrum langs de A15 voor Kraft Heinz.

De locatie, gelegen langs het water, snelweg en vlakbij een eigen ketchupfabriek, was niet de locatie waar meteen aan gedacht werd. In eerste instantie wilde Heinz een locatie oosterlijker dan de locatie waar het Europees DistributieCentrum (EDC) nu komt. De provincie Gelderland zette echter een streep door deze plannen. 

Park15 is gelegen op grondgebied van buurgemeente Overbetuwe. Dat is de gemeente waar Heinz een eigen ketchup fabriek heeft staan, in Elst.

Groot maar zuinig

61.700 m² zal er aan centrum worden neergezet. In februari start de bouw, die wordt uitgevoerd door Giesbers. Nabuurs, dat nu nog de logistiek organiseert vanaf de vestiging op Bijsterhuizen bij Nijmegen, huurt het distributiecentrum van logistiek vastgoed ontwikkelaar Goodman zodra de werkzaamheden zijn afgerond. 

Met de implementatie van deze nieuwe supply chain oplossing vermindert H.J. Heinz 17 procent op de CO₂-uitstoot voor de betreffende markten. 

Nieuw distributiecentrum voor Heinz

Transport door Europa

Vanaf 2017 moet het EDC het complete assortiment van Kraft Heinz leveren aan klanten in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk en Scandinavië. Het gaat hierbij om producten van merken als Brinta, De Ruijter, Roosvicee en Karvan Cévitam. Naast producten van Heinz zullen er in het distributiecentrum ook producten van andere klanten worden opgeslagen.


Meepraten? Schrijf hier jouw reactie