*

| 15:21 | René Grünfeld

Nieuw bord was grappig bedoeld

Een nieuw verkeersbord van Veilig Verkeer Nederland dat waarschuwt voor verblinding door laagstaande zon, blijkt een 1 april-grap.

Het eerste exemplaar van dit verkeersbord zou onthuld zijn door Jan Aanstoot, wethouder Verkeer van de gemeente Rijssen-Holten. Volgens Veilig Verkeer Nederland (VVN) leidt verblinding door het felle licht van de laagstaande zon tot 20 procent meer ongelukken. Daarom grapt VVN dat deze borden langs alle wegen komen te staan die van oost naar west lopen – en andersom – op plaatsen waar gevaar is voor verblinding door zonlicht. “Het bord is onder nummer RVV J40 toegevoegd aan het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens”, zeggen de veiligheidridders in een persbericht om het echt te doen lijken.

Melden via internet

In datzelfde persbericht vraagt VVN-directeur Felix Cohen iedereen melding te maken van plekken met gevaarlijke verblinding door de laagstaande zon via de website participatiepunt. VVN kan dan, in overleg met gemeenten, provincies en de Rijksoverheid, verkeersborden plaatsen op punten waar dit zinvol is. “De oplossing bestaat uit regelgeving, gecombineerd met de nieuwe waarschuwingsborden en logisch nadenken. Daarnaast is goed schoonhouden van de voorruit onverminderd belangrijk”. Ook adviseert VVN iedereen een goede zonnebril in de auto te leggen.

Een aprilgrap kan leuk zijn en deze is ongetwijfeld bedacht om gratis aandacht te trekken, temeer daar brillenboer Pearle er ook bij betrokken is. Maar in Truckstar nummer 3 van dit jaar hebben wij een artikel geplaatst over het gevaar van verblinding door laagstaande zon en de afschuwelijke gevolgen die dit kan hebben. Niet echt iets om te lachen, vinden wij.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

 

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie