| 08:48 | Arjan Olsthoorn

Nationaal: Winkeldistributie met een blikvanger

Zo’n fraai opgebouwde Scania R 450 is natuurlijk mooi, maar in de dagelijkse winkeldistributie op z’n zachtst gezegd af en toe een uitdaging. Toch gaat chauffeur Joeri Geerts die graag aan.

Transportondernemer Roy Lansdaal moet een tevreden man zijn. Afgelopen Truckstar Festival stond zijn Scania R 450 te glimmen in de Mooiste Truck van Nederland straat. Uiteindelijk ging Roy, of eigenlijk zijn chauffeur Timmy Kuijpers, met de beker voor de tweede prijs in de categorie geconditioneerd vervoer naar huis. Naast die R 450 heeft Roy nòg een Scania R 450 maar dan een Next Gen. Die is ook helemaal opgebouwd maar deze was net te laat klaar voor opname in het Fotojaarboek 2019. Die trekker zou zomaar hoge ogen kunnen gooien in de Mooiste Truck van Nederland verkiezing volgend jaar.

Scania achterbumper

Er is veel aandacht besteed aan details.

Fraai span
Op een daarvan rijdt Joeri dus. Die is net 23 en heeft nu al zo’n fraai span. “Tja, dat vind ik zelf ook wel bijzonder maar Roy is daar heel makkelijk in. We zijn al jaren bevriend en toen Roy in 2017 voor zichzelf begon, heeft hij mij daar meteen bij gevraagd. Ik werkte toen bij een sportschool, maar dat beviel niet zo. Eigenlijk wilde ik altijd al chauffeur worden. Net als mijn vader en mijn broer. Dankzij Roy is dat ook gelukt”, stelt Joeri tevreden vast. “Ik rij winkeldistributie, dat doen alle vier auto’s van Roy trouwens. Dat bevalt me prima.”

Scania R450 bij SPAR winkel

Bi het laatste adres is de manoeuvreerruimte niet overbemeten.

Stuurmanskunst 
Stop drie is een Spar in Bennebroek waar we zowaar voor de deur kunnen parkeren. De eigenaar blijkt een vrachtwagenliefhebber en kan de fraaie Scania beslist waarderen. Even verderop in Heemstede is er ook nauwelijks ruimte voor zo’n grote vrachtwagen, maar ook hier stuurt de jonge chauffeur de combinatie precies waar hij hem hebben wil. Een vader op het naastgelegen schoolplein slaat het bewonderend gade. Hier gaan de laatste volle karren eruit en kan het retour richting Waalwijk.

Lege trailer

Joeri geniet echt van dit werk in de winkeldistributie.

Meer fraaie foto’s en het volledige ritverslag van Joeri Geerts en zijn Scania lees je in Truckstar 10. Wil je geen verhaal missen? Word dan abonnee!

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie