| 19:11 | Arjan Olsthoorn

Video’s: nagenieten met de categorie losgestort vervoer

De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland 2020 is voorbij, de winnaars zijn bekendgemaakt in onze livestream. We blikken nog een keer terug op de vrachtwagens in categorie 5 – losgestort vervoer. Truckstar-medewerker en presentator Marc van Rossum du Chattel praat met de chauffeurs over hun trots!

Het was superspannend, want de trucks die zijn genomineerd, zijn niet de eerste en de beste. Uit meer dan 1300 vrachtwagens waarvan de foto is gepubliceerd in het Truckstar Fotojaarboek 2020 kozen de lezers de auto die zij een prijs waard vinden. In de categorie losgestort vervoer werden deze trucks genomineerd. Bekijk hieronder de video’s die we maakten met chauffeurs Joost Kleinjan, Henri van de Werfhorst en Stijnis Verbeek!

Kleinjan

De nieuwste aanwinst van Kleinjan’s Aardappelhandel is niet alleen mooi, maar ook praktisch. Zo is de accubak van achteren naar de zijkant verplaatst, waardoor de truck iets korter is. Over zijn Scania zegt Joost Kleinjan (21): “Met deze vrachtwagen zit ik vooral in de regio Zeeland. Daar laad ik aardappels bij de boer en die breng ik naar onze zaak. Joost is terecht trots op zijn stoere Scania. “Er is veel aangepast aan de Scania. Voor het mooie zijn er onder andere staande pijpen aangebracht, maar die zijn natuurlijk ook aangesloten!”

A. Bakker

Henri van de Werfhorst (32) is de gelukkige bestuurder van deze stoere DAF XF 530 van A. Bakker uit Oldebroek. “In de zomer rijd ik veel bermgras of slootmaaisel, maar in de wintermaanden voornamelijk groenafval en houtsnippers,” vertelt Henri. Hij mocht meebeslissen in wat hij op de auto wilde. “Een auto moet vooral strak zijn en dat is hij met de dichte zijkanten en extra verlichting.”

S. Verbeek

Deze Scania is een blikvanger, vooral als de zon schijnt. Bij het spuiten van de combinatie is een procedé gebruikt waarbij een soort pixeltjes in de lak zijn opgenomen. Die zorgen voor een mooi glimmend geheel. Trots is chaufeur Stijnis Verbeek (50) vooral op de special paint: “De adelaar van Scania staat op de achterkant van de cabine afgebeeld met een stuk van het wereldberoemde schilderij De Aardappeleters van Vincent van Gogh in zijn bek.”

Eindstand categorie 5 – losgestort vervoer

Derde prijs – DAF XF 530 van A. Bakker

Tweede prijs – Scania R 650 van Kleinjan

Eerste prijs – Scania R 650 van S. Verbeek

BFGoodrich

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie