N348 Deventer-Raalte LZV-vrij?
| 18:15 | Korneel Luth

N348 Deventer-Raalte LZV-vrij?

De provincie Overijssel wil de N348 sluiten voor LZV’s.

De provincie Overijssel heeft een eenvoudige reden voor een gepland LZV-verbod op de N348 tussen Deventer en Raalte: Een andere weg, de N332, die vanaf Holten naar Raalte loopt, is volgens Overijssel namelijk beter geschikt als LZV-route.

N348 Deventer-Raalte LZV-vrij?

Plan Overijssel betekent omweg

Voor chauffeurs en transporteurs zou het plan echter slecht uitpakken. Een rit tussen beide plaatsen zou via de N332 meer kostbare rijtijd vergen, meer kilometers en dus meer brandstof kosten.

Branche-organisatie TLN is daarom op zoek naar transportbedrijven die de N348 willen blijven gebruiken met hun LZV’s. TLN kan proberen de besluitvorming tegen te houden door in gesprek te gaan met de provincie.

Wil jij als LZV-chauffeur graag blijven gebruikmaken van de N348? Vraag dan aan je baas of hij of zij contact op wil nemen met Leander Hepp, regionaal beleidsadviseur van TLN op: 088-4567458 of lhepp@tln.nl

Interessant daarbij is tevens de volgende gedachte. Als blijkt dat slechts weinig LZV’s gebruik maken van de N348, wordt het argument de weg te moeten sluiten voor dit type voertuig alleen maar zwakker. Het probleem dat de provincie ziet in de LZV’s is dan zo beperkt dat het amper gewicht heeft.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie