Müller neemt activiteiten Lamberink over
| 07:49 | Truckstar Redactie

Müller neemt activiteiten Lamberink over

Müller Fresh Food Logistics neemt opslag- en koeldistributie activiteiten over van Lamberink Hardenberg

De overname gaat in per 29 maart aanstaande. Deze overname zal voor de betrokken medewerkers geen gevolgen hebben, zij gaan over naar Müller Fresh Food Logistics. De afgelopen periode hebben de directies van Lamberink Logistics & Warehousing en Müller Fresh Food Logistics uitgebreid gesproken over een strategische samenwerking. 

Lamberink Logistics & Warehousing is in september 2012 ontstaan na een doorstart van Lamberink Transport door Melk Transport Twente (MTT), gerund door de familie Engbers. Die familie wil zich met het moderne magazijen van Lamberink vanaf nu vooral richten op de opslag en het rijpen van kaas voor een grote kaasproducent.

Europa

De overige opslag- en distibutie activiteiten van Lamberink Logistics & Warehousing sluiten naadloos aan bij de activiteiten van Müller Fresh Food Logistics. Hierbij gaat het om warehousing van koelverse levensmiddelen in de Benelux en Duitsland. Daarnaast is Müller haar grote netwerk in staat om ook kleinere zendingen met een snelle doorlooptijd door heel Europa te distribueren.

LLW is gespecialiseerd in warehousing en distributie van geconditioneerde levensmiddelen. Het hypermoderne warehouse in Hardenberg beschikt over alle faciliteiten voor het handelen van levensmiddelen op diverse temperaturen. LWW is o.a. ISO-, HACCP- en SKAL gecertificeerd. Het bedrijf biedt werk aan ruim 35 medewerkers. “Ik ben ervan overtuigd de overname van onze bedrijfsactiviteiten door Müller Fresh Food Logistics voor alle partijen toegevoegde waarde biedt in deze competitieve markt”, aldus Alfons Engbers, algemeen directeur van Lamberink Logistics & Warehousing en Melk Transport Twente. Melk Transport Twente is de grootste RMO vervoerder van Nederland met een zeer innovatief wagenpark. Bijvoorbeeld vindt het bemonsteren van de melk volledig automatisch plaats middels een zelf ontwikkeld systeem. MTT werkt voor diverse zuivelbedrijven waaronder DOC kaas in Hoogeveen. MTT biedt werk aan ca. 150 chauffeurs. 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie