Mooier dan gedacht
| 12:27 | Jasper Egberts

Mooier dan gedacht

Evers & Posthouwer heeft een nieuwe, uiterst chique Volvo FH 460-trekker in gebruik genomen.

Handels & Transportbedrijf Evers & Posthouwer kwam in 2014 in de belangstelling bij Truckstar-lezers na onze reportage over een mooie biggenrit naar Duitsland met chauffeur Bram Krabbenborg en zijn Scania R520 combi. Die truck won vervolgens de prestigieuze publieksprijs tijdens het Truckstar Festival 2014, maar nu is er een nieuwe telg in het wagenpark, die wel eens voor verrassingen kan gaan zorgen: een Volvo FH 460-trekker.

De nieuwe FH

We belden met Gert Posthouwer en vroegen hem in eerste instantie waarom hij een Volvo wilde: “Ik was vroeger altijd al Volvo-man, maar heb de laatste jaren veel Scania gereden en ben daarom meer naar dat gaan neigen.” “Toen de nieuwe FH uitkwam vond ik die ook echt niet mooi”, vervolgt Gert. “Een half jaar geleden zeiden ze bij Van Winkoop echter dat ze het front onder de voorruit glad konden maken. Daarmee zou ook de witte band die wij over de cabine hebben lopen goed uitkomen”, aldus Gert. “En om eerlijk te zijn, ik had ook niet gedacht dat de nieuwe truck zo mooi zou worden!” 

Achter de nieuwe FH hangt een vier jaar oude gesloten biggentrailer, die opnieuw gespoten is. De truck zal hoofdzakelijk worden in gezet in het vervoer van biggen naar Duitsland. Gert: “Dat doen we volgens ons Elite Varkens-concept. In dit geval zijn het speenbiggen, acht kilo-biggen, die we van Nederland naar Duitse klanten vervoeren. Heel af en toe zal de auto ook gaan rijden tussen Denemarken en Italië.” “De FH is als vervanging voor een oudere trekker in de vloot gekomen.

Mooier dan gedacht
Spatlap die verwijst naar het Elite Varkens-concept

We nemen volgende maand tevens een nieuwe combi in gebruik die als uitbreiding dient”, vertelt Gert. De truck is geleverd door dealer Nijwa, Gert: “Volvo wilde bij ons graag een auto neerzetten en voor ons is het goed ook Volvo’s in het wagenpark te hebben. Daar houd je de verschillende merken scherp mee.”  Aan de truck zijn echter wel enkele modificaties doorgevoerd, waaronder het prachtige spuitwerk, extra lampen, het vlak gemaakte front en het Volvo iron mark in de grille. “Daarnaast is de onderlip toegevoegd en zit er een verlengde zonneklep op van Solarguard. Dat was nog een cadeautje van de publieksprijs van het Truckstar Festival 2014!”

Mooier dan gedacht
Stoere kleurencombinatie

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie