Leyland Trucks
| 09:00 | Arjan Olsthoorn

Mijlpaal voor Leyland Trucks: half miljoen voertuigen

Leyland Trucks, dat in het Verenigd Koninkrijk het volledige programma DAF-voertuigen bouwt, heeft de productie van zijn 500.000e voertuig gevierd.

Deze truck – een 16-tons DAF LF 210 – werd tijdens een speciale ceremonie op de productielijn overhandigd aan zijn nieuwe eigenaar Minoli.

Minoli

De DAF LF 210 is de eerste van vier nieuwe trucks voor het Britse Minoli. Een importeur en distributeur van porseleinen tegels uit Italië. Twee van de voertuigen zijn uitgerust met een 210 pk krachtige PACCAR PX-5 motor. DAF is al bijna 40 jaar vaste leverancier van Minoli. Het bedrijf heeft zijn hoofdvestiging en distributiecentrum in Oxford en kantoren en showrooms in Londen.

Populaire distributietruck

Jonathon Minoli: “Voor Minoli is het belangrijk dat het kan rekenen op betrouwbare en robuuste voertuigen. Die niet alleen helemaal naar eigen wens zijn gebouwd, maar ook aansluiten bij de veeleisende en vaak veranderende behoeften van het bedrijf.” Daarom vertrouwt de onderneming al tientallen jaren op DAF en de Londense DAF-dealer HTC Group.

“Met de nieuwe voertuigen bestaat de vloot van Minoli uit 14 DAF trucks. Het bedrijf koos onder meer voor de LF – de populairste distributietruck van het Verenigd Koninkrijk – vanwege het toonaangevende laadvermogen, hoge chauffeurscomfort, uitstekende weggedrag en de ongeëvenaarde wendbaarheid,” aldus Minoli.

Leyland Minoli

Brits product

“Als onderneming en als familie vinden we het mooi dat we onderdeel zijn van deze mijlpaal,” stelde Jonathon Minoli. “De wetenschap dat onze trucks in Groot-Brittannië worden gebouwd en dat we daarmee de Britse industrie ondersteunen, vervult ons met trots. Onze relatie met DAF is gebaseerd op kwaliteit en betrouwbaarheid. Daardoor kunnen we dag in dag uit en jaar na jaar voldoen aan de behoeften van onze klanten.”

Nieuwe generatie

De assemblagefabriek van Leyland is gebouwd in 1979. Een jaar later ging de volledige productie van start. Het terrein van Leyland Trucks is 86 hectare groot, waarvan 93.000 vierkante meter in beslag wordt genomen door de productiefaciliteiten. De onderneming heeft 1.000 enthousiaste medewerkers die de DAF LF, CF en XF bouwen én de Nieuwe Generatie DAF XF, XG en XG+; de serie trucks die afgelopen maand is uitgeroepen tot ‘International Truck of the Year 2022’.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie