| 12:51 | Arjan Olsthoorn

Mighty Truckers; serie over vrachtwagenchauffeurs op Discovery

Mighty Truckers is een nieuwe real-life road show die de wereld van transport en het beroep vrachtwagenchauffer een gezicht geven. Mighty Truckers is vanaf donderdag 3 oktober om 20.30 uur te zien bij Discovery.

Wie zijn de mannen én vrouwen die er dag en nacht voor zorgen dat wij onze spullen op tijd geleverd krijgen? Wat maakt dat zij kiezen voor het bijzondere leven op de weg? In tien afleveringen geven twintig vrachtwagenchauffeurs antwoord op deze vragen. Naast Poolse, Italiaanse en Duitse chauffeurs, volgt Discovery ook zes Nederlanders op de vrachtwagen. Maak kennis met Roy, Martijn, Raymond, Stephan S., Stephan van S., en Amy. We stellen ze aan je voor:

Roy Mulder (41)
Al dertien jaar zit Roy op het transport van boten en privé jachten met een Scania P 420. Soms is Roy wel drie weken onderweg met deze ritten. De boten en jachten die hij vervoert zijn privé-bezit en hij bouwt dan ook vaak een band op met de eigenaren die lange tijd op hun nieuwe boot hebben moeten wachten. Mooi aan het truckersvak vindt Roy de truckerscommunity, vooral de groep van Nederlandse chauffeurs die op Italië rijden is heel hecht. In de serie wordt Roy gevolgd op zijn route van Ronchello (Italië) naar Huizen, waar hij een luxe jacht bij een klant aflevert.

Roy Mulder, Van de Wetering Yachttransporten

Martijn Kuipers (32)
Martijn had van jongs af aan al een fascinatie voor vrachtwagens. Dus bij zijn werkgever rijdt hij als een van de weinigen chauffeurs met een LZV-combinatie. Met zijn Scania S520 V8 rijdt Martijn gemiddeld 8.000 tot 10.000 km per maand. Hij vervoert voornamelijk levensmiddelen vanaf leveranciers naar groothandels en distributiecentra. Hij wordt gelukkig van zijn job, zijn truck en de vrijheid die rijden op de vrachtwagen hem geeft. Dit alles legt hij zelf ook vast in de vlogs die hij voor zijn werkgever maakt. Tijdens de serie wordt Martijn op zijn route Tiel – Oldenzaal – Sudlohn (DE) – Geldermalsen – Oldenzaal gevolgd.

Martijn Kuipers, Simon Loos

Raymond de Koning (46)
Raymond draait z’n hand niet om voor een ritje naar Milaan of Barcelona. Daarom wordt hij het gelukkigst wordt hij van lange ritten, maar die zijn tegenwoordig schaars door de goedkopere krachten uit Oost-Europa. Raymond rijdt een Mercedes Actros met 420 pk. Achter de truck heeft Raymond meestal een containerchassis met een container of tautliner trailer gekoppeld. Hij geniet van het leven omdat hij niet binnen vier muren werkt en niet weet waar hij de volgende nacht doorbrengt. Raymond wordt gevolgd tijdens een van Rotterdam naar Zelzate en van Antwerpen naar eindbestemming Oss.

Raymond de Koning, Vos Logistics

Stephan Smith (28)
Vrachtwagen rijden is voor Stephan zijn lust en zijn leven. Hoe verder, hoe beter. Hij rijdt met zijn DAF XF door heel Europa. Regelmatig is Stephan zeven dagen van huis en doet dan gemiddeld 23 leveringen. Hij houdt van het truckerleven, van de gezelligheid, de vrijheid en het aparte wereldje onderweg. Zijn vriendin heeft ‘ie op het Truckstar Festival leren kennen. Van Hoogeveen naar Engeland en weer terug via Calais naar Hoogeveen is de route die in de serie gevolgd wordt.

Stephan Smith, P. Greving en Zn.

Stephan van Spronsen (33)
De Scania R450 is z’n passie, z’n ‘kindje’. Stephan heeft het interieur zelf ontworpen en voor het grootste gedeelte ook zelf gemaakt; lichten, design en schakels. Het is een dure hobby voor Stephan, maar hij heeft het er graag voor over. Afgelopen jaar leverde dit hem de winst op bij de verkiezing ‘Mooiste Truck van Nederland’ op het Truckstar Festival. Hij rijdt hoofdzakelijk op Frankrijk. Stephan houdt van de vrijheid onderweg, de uitzichten en het feit dat hij zelfredzaam moet zijn. In Mighty Truckers zie je Stephan met zijn rit van Klundert naar De Lier.

Stephan van Spronsen, Weeda Transport

Amy Blokker (28)
Amy komt uit een echte chauffeursfamilie. De twee zussen van Amy werken bij hetzelfde transportbedrijf. Haar Mercedes Actros stapt ze niet zomaar in. Ze zorgt er ten allen tijde voor dat haar make up, nagels en haar goed zitten en vindt het belangrijk om zich vrouwelijk te voelen in deze mannenwereld. Amy ervaart het truckersvak als vrij en gezellig. Ze vindt het heerlijk om op verschillende plekken te komen, met veel mensen te babbelen en haar eigen tijden in te mogen delen. Ze rijdt gemiddeld 10.000 tot 12.000 km per maand en levert van alles; isolatiemateriaal, gymmatrassen, hout en metaal. Amy wordt op haar route in- en rond Zaandam gevolgd.

Amy Blokker, H. Veldhuizen b.v.

4 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie