Mercedes Actros Dutch Quality Flowers
| 15:20 | Jasper Egberts

Mercedes voor Dutch Quality Flowers

Mercedes-Benz Maasdijk heeft afgelopen jaar twee keer een nieuwe Mercedes-Benz Actros 1848 LS mogen afleveren aan Dutch Quality Flowers uit Honselersdijk.

Dutch Quality flowers werd bij de eerste nieuwe Actros flink verrast door het lage brandstof verbruik, de royale cabine en het uitzicht vanuit de cabine. Dit gaf de doorslag om bij de volgende vervanging opnieuw voor Mercedes-Benz te kiezen. Beide trucks worden ingezet op die lijndienst naar Engeland.

Actros

De nieuwste aanwinst van Dutch Quality Flowers, een Actros 1848 LS, werd eind vorig jaar geleverd. Eerder dat jaar leverde de Mercedes-Benz dealer ook al een Actros 1848 LS . Beide vrachtwagens worden  met dubbele bemanning ingezet in een lijndienst met bloemen en planten naar Engeland. Veiligheid is na brandstofverbruik een belangrijke eis van Dutch Quality Flowers. “Het overzicht vanuit de cabine moet natuurlijk altijd goed zijn,” meent eigenaar Marco Duivenvoorden. “Maar omdat we in Engeland links rijden, speelt het een nog belangrijkere rol om zicht op de dode hoek te houden. Bij de Actros trucks is het overzicht vanuit de cabine zo goed dat ik de chauffeurs met een gerust hart naar Engeland kan sturen.”

Mercedes-Benz

Inmiddels bestaat het grootste gedeelte van het wagenpark van de Zuid-Hollandse bloementransporteur uit Mercedes-Benz maar dat is niet altijd zo geweest. De keuze voor Mercedes-Benz kwam voort uit nieuwsgierigheid, vertelt eigenaar Marco Duivenvoorden. “Ik hoorde steeds betere verhalen over de vrachtwagens. Vooral qua brandstofverbruik en dat kan ik inmiddels beamen. De trucks van Mercedes-Benz zijn erg zuinig.” Omdat de trucks dubbelbemand worden ingezet, speelt comfort in de cabine ook een belangrijke rol bij de keuze. “ De auto’s worden af fabriek geleverd met een rijke en luxe uitrusting. Dat hoef je er niet apart bij te bestellen,” vertelt Duivenvoorden. “Het zijn comfortabele auto’s met veel bedieningsgemakken.”

Luxe

Waar het uiterlijk bij sommige transportbedrijven een ondergeschikte rol speelt, vindt Marco Duivenvoorden de uitstraling van zijn vrachtwagens belangrijk. De groene bloemenauto’s zijn dan ook te herkennen aan de luxe opleggers die door schilder Paul Kerrebijn zijn verfraaid met afbeeldingen van schepen en treinen. “We hebben er daarom bewust voor gekozen om de trekkers zo rustig mogelijk te houden,” vertelt Marco Duivenvoorden. “De Actros heeft van zichzelf al een strak uiterlijk. Het enige wat we nog moesten doen, was de trucks in dezelfde kleur als de oplegger spuiten.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie