| 09:20 | Freek Mulder

Mercedes eAtros gaat in serieproductie

Mercedes heeft aangekondigd dat men de eActros vanaf dit najaar in serie gaat produceren. De productie zal plaatsvinden op een nieuwe fabricagelijn in de fabriek in Wörth. Sinds 2018 werden uitgebreide veldtesten bij diverse klanten gehouden. Zo ook bij het Noord-Hollandse Simon Loos. De resultaten zijn zo goed dat het nu tijd is om de batterij-elektrisch aangedreven eAtros via de dealers aan te bieden.

Specificaties

De eActros (als drie-assige bakwagen) zal worden voorzien van twee in de achteras gemonteerde elektromotoren gekoppeld aan een tweetraps versnellingsbak. De accupakketten leveren tot 105 kWh per stuk. Met 4 accupakketten bereikt men een maximale capaciteit van 420 kWh. Dat is goed voor een actieradius van circa 400km. Bij het laden met de snellader kan men in circa 30 minuten de batterijen van 20 naar 80% opladen. De eActros zal standaard uitgerust worden met alle bekende Mercedes veiligheidssystemen.

e-Econic

Mercedes maakte meteen van de gelegenheid gebruik om ook de volledig elektrisch aangedreven e-Econic aan te kondigen. Dit voertuig zal in de loop van het jaar worden geïntroduceerd.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie