Mercedes-Benz Antos voor Dusseldorp
| 11:17 | Korneel Luth

Mercedes-Benz Antos voor Dusseldorp

Afval en recycling-bedrijf Dusseldorp heeft vier nieuwe Mercedes-Benz Antos-trucks besteld.

Het gaat om de eerste Antos-trucks voor Dusseldorp en de eerste twee zijn reeds afgeleverd door Mercedes-dealer Wensink: een Antos kraakpersauto en een Antos met portaalarm-opbouw aan de Dusseldorp Groep. Bovendien zijn twee Mercedes-Benz Antos kolkenzuigers in opbouw. 

Kraakpers-opbouw van GeesinkNorba

De kraakpers-Antos is een 2533 LENA die door GeesinkNorba voorzien is van een 24 kubieke meter opbouw. Het is niet alleen de eerste Mercedes-Benz Antos binnen de Dusseldorp Groep. Het is één van de eerste Mercedes-Benz trucks in Nederland met een stop&go systeem voor de PTO. Het systeem zorgt ervoor dat de PTO gewoon actief blijft wanneer de Antos – met automatische transmissie – stopt.

Jan Kempers, directeur Wagenpark Beheer van Dusseldorp: “De Antos is een mooi uitgekiend concept. De hele configuratie staat ons aan. De truck is goed op te bouwen en heeft een ruime cabine. Dit is belangrijk voor ons omdat we drie stoelen in de cabine hebben.”

“Verder is het een duurzame, zuinige truck. De eerste verbruikscijfers zijn binnen en die voldoen aan de hoge verwachtingen”, vervolgt Kempers.

Inzet vanuit Ermelo

De Antos kraakpersauto wordt ingezet vanuit de vestiging in Ermelo in zowel stedelijke omgeving als in de polder. Omdat de truck een groot gebied bedient, koos Dusseldorp voor een opbouw met voldoende inhoud zodat de truck niet tussendoor hoeft te lossen.

Dusseldorp nam tevens een Antos met portaalarm afzetsysteem in gebruik. Deze zet het bedrijf in de omgeving Nijmegen in. Daarnaast zijn er twee Antos vrachtwagens met kolkenzuigopbouw in bestelling, die naar verwachting komende maand door Mercedes-Benz truckdealer Wensink worden geleverd.

Dusseldorp: afvalinzameling, sloop, recycling…

De Dusseldorp Groep doet afvalinzameling, grond-, weg- en waterbouw, recycling, duurzaam slopen, asbestsanering, bodemsanering en riolering. Het bedrijf is vanuit meerdere vestigingen verspreid over het noorden en oosten van Nederland actief met circa zevenhonderd medewerkers in drie business units. Het wagenpark van Dusseldorp bestaat uit zo’n tweehonderd vrachtwagens en honderdveertig lichte bedrijfswagens. Hiervan zijn 38 trucks en 58 lichte bedrijfswagens geleverd door Mercedes-Benz.

Lees ook:

Tien nieuwe Mercedes-trucks voor Beelen

Nieuwe Benzen voor Reym

Antos als LZV bij Wielemaker

Klik hier voor alle Mercedes-Benz-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie