| 11:03 | Robert Servaas

Mercedes-Benz Actros voor Inter-Sprint Banden

Inter-Sprint Banden schafte onlangs twee Mercedes-Benz Actros trucks aan. De bandendistributeur was namelijk op zoek naar een nieuw merk om hun huidige fleet, bestaande uit voornamelijk DAF trucks, uit te breiden. De nieuwe knalgele trucks rijden door heel Europa.

Richard Broeders, transportmanager bij Inter-Sprint Banden: “Onze zusteronderneming Pregon reed al met trucks van Mercedes-Benz, maar wij wilden het zelf ervaren. We waren nieuwsgierig naar de kosten en baten op het gebied van brandstofverbruik en onderhoud en daarnaast werken we al jaren samen met dealer Van Mossel.”
Inter-Sprint Banden koos met de aanschaf van de Mercedes-Benz Actros voor comfort en veiligheid voor hun chauffeurs. De trucks hebben de grootste Actros cabine: de GigaSpace. Die is uitgerust met een innovatieve Multimedia Cockpit, een stille standairco voor een bevorderlijke nachtrust en een premium matras. Deze opties zorgen niet alleen voor een comfortabele, maar ook voor een efficiëntie verhogende leefomgeving. De trucks ondersteunen de chauffeur met de nieuwste veiligheidssystemen: Active Brake Assist 5, automatische afstandsregeling, Lane Keeping Assist, Predictive Powertrain Control (PPC) en de MirrorCam. “Het merendeel van onze klanten is gevestigd in stedelijke gebieden. Daar bevalt het rijden met de MirrorCam heel goed. Onze chauffeurs moesten in het begin natuurlijk even wennen, maar het zicht wordt enorm vergroot ten opzichte van normale zijspiegels. Dit vermindert de kans op schade tijdens het lossen in een krappe straat bij Parijs bijvoorbeeld”, aldus Broeders.

Inter-Sprint Banden is in de afgelopen 50 jaar uitgegroeid tot Europa’s grootste distributeur van auto- en truckbanden. De voorraad bestaat uit alle bekende premium merken, maar ook uit Europese exclusieve merken en private labels. Inter-Sprint Banden is een van de weinige Nederlandse bedrijven die nog door heel Europa rijden. De ene week rijden ze in Zweden en de andere week in Italië en dat maakt het werk heel divers. Het bedrijf heeft een eigen wagenpark met 45 trekkers, 8 bakwagens, 6 Mercedes-Benz Sprinter bussen, 100 trailers en 30 containerchassis.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie