Mercedes Arocs met Wide Spread
| 20:44 | Bert Mateboer

Mercedes Arocs met Wide Spread

Veldhuizen heeft nu ook een Wide Spread asstel ontwikkeld op een Mercedes Arocs.

Na jarenlang alleen mechanisch geveerde Wide Spread tandemstellen onder de Iveco Trakker en DAF te hebben geleverd, heeft Velduizen nu ook een Mercedes-Benz aangepast.

Bij de Mercedes-Benz Arocs wordt de achterste as 50 cm naar achteren verplaatst, zodat het draagvermogen van het asstel met 4 ton verhoogd wordt. Ook de voorassen worden geplaatst op een hoogte van 1,83 meter, zodat op de voorassen 21 ton geladen kan worden.

Omdat Wide Spread veersystemen bekend staan om de hoge onderhoudskosten is zowel het stuursysteem als het veersysteem volledig mechanisch uitgevoerd. Hierdoor zijn de onderhoudskosten 60 tot 75% lager dan hydraulische systemen met bijbehorende elektronica en sensoren.

Laadvermogen van dertig ton

De Mercedes 8×8 Wide Spread heeft een netto laadvermogen van 30.000 kg. Voor een nog hoger laadvermogen is er een uitvoering met een 7,5 ton tussenbouw as.  De tussenbouw as is uitgevoerd met luchtveren en een lastregelaar op de voorste assen, zodat de as automatisch zakt. Voor betere tractie in het terrein is deze as 25 cm te heffen met een maximum snelheid van 30 km/h.

Deze uitvoering heeft een laadvermogen tot 35.000kg.

Klik hier voor alle Mercedes-Benz-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie