Meiller asfaltkipper
| 10:40 | Robert Servaas

Meiller levert asfaltkippers met hogere isolatiewaarde

Het Innovatietestcentrum van Rijkswaterstaat test al geruime tijd ‘lage temperatuur asfalt’. De Meiller halfpipe asfaltkipper met hoge isolatiewaarde is geschikt voor het transport van asfalt met een lagere temperatuur.

Het nieuwe asfalt moet zorgen voor meer energie-efficiëntie, CO2-reductie en een langere levensduur. Bij de productie van asfalt valt namelijk winst te behalen op het gebied van energie en CO2-vermindering, één van de doelstellingen van Rijkswaterstaat.

Isolatiewaarde
Bij de thermo geïsoleerde asfaltkipper van Meiller is de stalen Halfpipe opbouw als basis gebruikt. De Halfpipe opbouw wordt aan de buitenzijde compleet met een hydrofobe isolatiestof ingepakt, welke bestendig is tegen vocht en 200ºC hitte verdraagt. Koudebruggen worden systematisch geëlimineerd. De RVS buitenbekleding is geheel geschroefd om eventuele reparaties bij ongeval te vergemakkelijken. De kap wordt met een thermoschuifdak of hydraulische milieukleppen afgedekt. Waarbij opgemerkt moet worden dat de hoogste isolatiewaarde bereikt wordt met een schuifdak. De gehele kipper opbouw wordt met een schuifdak hermetisch gesloten waardoor warmteverlies tot een minimum beperkt wordt.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie