DAF trucks
| 14:25 | Arjan Olsthoorn

Meerdere DAF’s voor Van der Velden Rioleringsbeheer

Onlangs zijn acht DAF CF 480 FT trekker-tank-combinaties en drie CF 450 FAQ-versies met een gespecialiseerde opbouw aan de vloot toegevoegd. De vrachtwagens zijn geleverd door DAF-dealer De Burgh in Eindhoven. Van der Velden Rioleringsbeheer is marktleider in onderhoud en werkzaamheden aan rioleringen.

Voor het onderhouden van de riolering neemt Van der Velden Rioleringsbeheer drie nieuwe DAF CF 450 FAQ MX-11 met Day Cab en een speciale reinigingsopbouw in gebruik.DAF CF

Acht DAF CF 480 met Day Cab worden ingezet als inzamelvoertuig voor afvalwerking. “Wij rijden al sinds 1984 met DAF en dat bevalt prima. Dus de keuze was wat dat betreft snel gemaakt”, zegt Henk Verschoor, Manager Materieeldienst bij Van der Velden Rioleringsbeheer. “Onze vloot van meer dan tachtig vrachtwagens bestaat voor het merendeel uit DAF. Wij voeren zelf het onderhoud aan de vrachtwagens uit.”

Vrachtwagen

“Onze specialistische werkzaamheden vragen ook om speciaal materieel. Bij ons draaien de trucks gemiddeld 400 uren per jaar voor het aandrijven van de pompen. Ze rijden dus eigenlijk relatief weinig kilometers. De nieuwe CF 480 FT’s rijden gemiddeld 60.000 tot 80.000 kilometer per jaar, de CF 450 FAQ’s slechts 20.000. Voor ons telt goede beleiding en een gedegen uitvoering van ombouw en opbouw. Het is dan fijn dat de De Burgh in dat traject het voortouw neemt. Dat neemt ons heel wat werk uit handen. We hebben veel vertrouwen in de dealer, want die support is al jaren zeer goed”, aldus Verschoor.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie