Meepraten in Calais
| 11:21 | Bert Mateboer

Meepraten in Calais

Welke chauffeur is er vrijdag in Calais en wil in gesprek met Europarlementariër Dennis de Jong over de vluchtelingenproblematiek? Op Parking Eurotunnel om 12:30 uur.

Europarlementariër Dennis de Jong (SP) komt op uitnodiging van Truckstar op vrijdag 23 januari naar Calais om de situatie met eigen ogen te bekijken en te praten met chauffeurs en autoriteiten. Het afgelopen  half jaar is de toestroom van vluchtelingen enorm toegenomen en momenteel zwerven er zo’n 2.500 illegalen rond Calais in de hoop als verstekeling naar Engeland te kunnen. Tegen de vluchtelingen wordt weinig ondernomen, maar als ze in een truck worden aangetroffen is de chauffeur zwaar de klos. 

In gesprek met chauffeurs en de autoriteiten

Dennis de Jong wil met chauffeurs praten om te horen wat hun ervaringen zijn en vervolgens met de autoreiteiten in Calais in gesprek gaan. Het gesprek met chauffeurs is gepland om 12:30 uur. Ben je in de buurt, kom dan langs: De Jong wil graag dat onomwonden wordt verteld wat er aan de hand is. De locatie is de truckparking van de Eurotunnel aan de Boulevard de l’ Europa (op de A16 afslag 42 voor vrachtverkeer). Er is daar een restaurantje waar we bij een kop koffie rustig kunnen praten.

In Truckstar nr. 3 verschijnt een reportage over de situatie in Calais en het bezoek van Dennis de Jong.

Lees ook: Calais gebukt onder illegalen

Foto: ANP


Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie