MB Antos voor het grote bandenwerk
| 11:37 | Korneel Luth

MB Antos voor het grote bandenwerk

Euromaster heeft in Rotterdam een unieke bandenservice truck in gebruik genomen: een Mercedes-Benz Antos met 3D-kraan.

De montage van industrie- en grondverzetbanden is vanaf nu een stuk eenvoudiger geworden.

Bandenboer Euromaster heeft namelijk een stevige Mercedes-Benz Arocs 2836 6×4, met 3D-kraan. De kraan maakt het mogelijk dat de monteur, zonder hulp van collega’s, in een handomdraai zelfs de allergrootste industrie- en grondverzet-banden kan monteren.

Band monteren en wiel tillen, plaatsen

De kraan is in staat om zowel de band los op het wiel te monteren, als ook de wielcombinatie op te tillen en deze terug te plaatsen op het voertuig. Hierdoor is bijvoorbeeld het gebruik van een vorkheftruck niet meer nodig.

Veiliger en sneller

Er kunnen banden van 25 inch tot en met maar liefst 45 inch worden gemonteerd. Dankzij de 3D-kraan is werkomgeving veiliger voor de monteur en is montage twee keer sneller dan voorheen.

Bovendien kan de montage op elke locatie plaatsvinden. De Arocs maakt het werk veiliger en twee keer zo snel, zo laat Euromaster weten, eraan toevoegend dat het de enige truck in Nederland is met deze opbouw en mogelijkheden. 

Boven verwachting

De nieuwe service truck is in nauw overleg met de Rotterdamse vestiging van Euromaster ontwikkeld. Paul de Groot, regiomanager: “Naast tijdwinst levert dit ook een kostenvoordeel op voor klanten en Euromaster.

De Groot vervolgt: “Onze service-truck is nog maar een paar weken operationeel in het Rotterdamse havengebied en de ervaringen zijn boven verwachting.”

“Vanuit de ervaring met onze klanten in de Rotterdamse haven en industrie weten we dat efficiency van het grootste belang is bij de montage van industrie- en grondverzetbanden.”

“We hebben daarom naar een oplossing gezocht waarbij we op elke gewenste locatie sneller en veiliger kunnen werken. Onze collega’s van Euromaster in Duitsland hebben vorig jaar soortgelijke service truck in gebruik genomen.”

“Wij hebben de truck verder doorontwikkeld voor onze werkzaamheden. De service truck is landelijk inzetbaar en echt een uitkomst voor ons en onze klanten.”

Demonstratie zien?

Euromaster geeft momenteel diverse demonstraties met de servicetruck in de Rotterdamse haven. Voor het bijwonen van een demonstratie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Euromaster Rotterdam, Driemanssteeweg 25, telefoon: 010 – 49 33 425.

Klik hier voor alle Mercedes-Benz-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie