| 16:58 | Truckstar Redactie

Martijn Otter gaat naar Zweden

Martijn Otter heeft op ijzersterke wijze de Superfinale gewonnen van de Scania YETD.

In de Superfinale streed hij tegen Pascal van Laarhoven. De twee heren haalden de meeste punten in de Nederlandse finale, maar moesten daarna nog tegen elkaar strijden. Dit alles gebeurde tijdens het Truckstar Festival 2012, op het TT Circuit te Assen.

Beide heren moesten tegelijk achteruit een uiterst krap zigzag-parcours af te leggen en weer vol gas vooruit te knallen. Daar wachtte de laatste moeilijkheid: de rode paal moest om, de blauwe niet. Wie het eerste de rode paal omhad, gaat naar Zweden.

Martijn reed snel en strak: “Het ging super! Geweldig!” aldus een ook nog licht beduusde Martijn. “Maar ik ben helemaal klaar voor Zweden.” En de glimlach op zijn gezicht verraadde dat hij er zin in heeft Nederlands eer te verdedigen.

Lat ligt hoger
Met deze superfinale werd de Nederlandse finale moeilijker en spannender dan twee jaar geleden. Toen was er geen finale en won de kandidaat met de meeste punten. Dit jaar ging het anders: “Dat is in voorbereiding op de Europese finale”, legt Jasper Bos van Scania Nederland uit. “In Södertälje rijden ze ook tegen elkaar op. Door hier de lat een tandje hoger te leggen, komt de Nederlandse kandidaat nóg beter voorbereid aan.”

Op zondag strijden de Belgische kandidaten op dezelfde manier, om te bepalen wie van de Belgen naar Södertälje mag.

Check de speciale YETD-website van Scania om helemaal op de hoogte blijven.

Scania YETD 2012

Martijn Otter gaat naar Zweden

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie