Marinka Nooteboom
| 08:04 | Arjan Olsthoorn

Marinka Nooteboom zakenvrouw van het jaar 2022

Marinka Nooteboom, directeur van de Koninklijke Nooteboom Groep, is door de jury van de Prix Veuve Clicquot Bold Woman Award uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar 2022.

De prijs is maandag 11 oktober in het bijzijn van demissionair minister Barbara Visser (Infrastructuur en Waterstaat) uitgereikt in de Hallen in Amsterdam. De Prix Veuve Clicquot, Bold Woman Award, geldt als de belangrijkste ondernemersprijs voor zakenvrouwen in het Nederlandse bedrijfsleven. Het heeft als doel vrouwelijk ondernemerschap te stimuleren.

Familiebedrijf

De 50-jarige Marinka Nooteboom geeft sinds 2012 leiding aan het familiebedrijf dat in 1881 werd opgericht en de familienaam draagt. De rijke historie is gekenmerkt door baanbrekende innovaties waar haar klanten profijt van hebben. De nieuwe Zakenvouw van het Jaar behoort tot de vijfde generatie van de familie Nooteboom in de leiding van de onderneming.

Jury

De jury van de Prix Veuve Clicquot staat onder leiding van voormalig vicepremier en voorzitter van de VVD-fractie in de Eerste Kamer Annemarie Jorritsma en bestaat verder uit Ingrid Thijssen (voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO-NCW), Jacco Vonhof (voorzitter MKB-Nederland), Corine Wortmann-Kool (bestuursvoorzitter van Stichting Pensioenfonds ABP) en Mireille Kaptein (Zakenvrouw van het Jaar 2019).

Marinka Nooteboom

De prijs is in het bijzijn van demissionair minister Barbara Visser van Infrastructuur en Waterstaat (links) uitgereikt in de Hallen in Amsterdam.

Marinka Nooteboom, de 39e Zakenvrouw op rij in Nederland, was verrast door de voordracht van de jury. “Met Nooteboom zijn we de afgelopen jaren een nieuwe weg ingeslagen. We hebben iets laten zien dat de jury kennelijk is opgevallen”, zegt Nooteboom.

Zakenvrouwen

De Prix Veuve Clicquot wordt sinds 1981 in Nederland uitgereikt aan bijzondere en succesvolle zakenvrouwen. Alle Zakenvrouwen van het Jaar staan in de traditie van weduwe Nicole-Barbe Clicquot-Ponsardin. In de 19e eeuw, na de dood van haar man, stond zij aan de basis van de bloei van het bekende champagnehuis uit Reims. De Prix Veuve Clicquot wordt in 27 landen uitgereikt. De Zakenvrouwen van het Jaar komen later in het jaar samen in het Franse Reims.

Over Nooteboom

Nooteboom is marktleider in het ontwerpen, produceren en leveren van duurzame transportoplossingen voor het uitzonderlijk wegvervoer. Dit betreft trailers voor bijvoorbeeld het vervoer van bouwmachines, brugdelen, kraandelen en vleugels van windmolens.

Nooteboom exporteert haar trailers naar meer dan honderd landen, waarbij Europa de belangrijkste afzetmarkt is. Nooteboom is één van de grootste producenten van trailers in Europa voor het uitzonderlijk wegvervoer. Het bedrijf realiseerde in de afgelopen jaren een jaaromzet van ruim €100 mln voor de Nooteboom Groep. Nooteboom heeft nationaal en internationaal ruim 450 werknemers. Naast de hoofdvestiging in Wijchen heeft Nooteboom diverse verkoopkantoren in Europa.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie