| 10:06 | Arjan Olsthoorn

Marc Hendrikse nieuwe voorzitter DAF Museum

Marc Hendrikse (63) wordt per 1 september aanstaande de nieuwe voorzitter van het bestuur van het DAF Museum. Hij volgt daarmee Geert Vermeer (75) op, die besloten heeft het DAF Museum na 10 jaar te verlaten.

Na zijn studie aan de Technische Universiteit in Delft, trad Marc Hendrikse in 1985 bij DAF in dienst, waar hij diverse functies binnen Marketing & Sales bekleedde in binnen- en buitenland. In 1990 maakte hij de overstap naar touringcarproducent BOVA, waar hij twee jaar later toetrad tot de directie. Van 2005 tot 2020 was hij werkzaam binnen de high-tech industrie als algemeen directeur van NTS.

Op dit moment ondersteunt Marc Hendrikse als boegbeeld van de Topsector ‘High Tech Systemen en Materialen’, innovatieprojecten om tot emissievrije trucks te komen. Daarnaast is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van Fontys, voorzitter van het bestuur bij het Mikrocentrum en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Brainport. Bovendien is Marc Hendrikse commissaris bij de moedermaatschappij van Truckland, een van de grootste DAF-dealers van Nederland.

Cirkel is rond

“Dat ik nu ben benoemd tot voorzitter van het bestuur van het DAF Museum maakt de cirkel voor mij rond”, aldus Marc Hendrikse. “Ik ben mijn carrière begonnen bij DAF en heb dit prachtige merk altijd in mijn hart gehouden. Het DAF Museum heeft zich ontwikkeld tot één van de meest drukbezochte musea in de regio en ik kijk ernaar uit om een bijdrage te leveren aan de verdere uitbouw van het succes.”

Warme band met DAF

Het DAF Museum is verheugd dat Marc Hendrikse per 1 september aanstaande voorzitter wordt. “Marc heeft een enorme bestuurlijke ervaring en bovendien een warme band met DAF”, zei Marc van Doorne, kleinzoon van DAF-oprichter Hub van Doorne en erevoorzitter in het bestuur. “Een perfecte opvolger van Geert Vermeer, die ik mede namens onze 160 vrijwilligers nogmaals enorm wil bedanken voor 10 jaar fantastische inzet voor het DAF Museum.”

1 Reactie
  1. Zowel het Daf Museum als Marc Hendrikse gefeliciteerd met deze benoeming. Mooi om te lezen dat er ruim voldoende Daf bloed door zijn aderen stroomt om met kennis van zaken het bestuur van dit museum te leiden. Veel succes in deze functie.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie