Mandemakers Groep
| 10:45 | Arjan Olsthoorn

Mandemakers Groep gaat voor 19 nieuwe Actros trucks

De Mandemakers Groep uit Waalwijk heeft onlangs de eerste van negentien nieuwe Actros trucks in gebruik genomen. Deze in 2020 bestelde serie Mercedes-Benz trekkers werd na een grondige oriëntatie opnieuw boven andere merken verkozen. Mercedes-Benz truckdealer ROGAM overhandigde de sleutels op gepaste afstand.

Voor het eigen transport van keukens, sanitair en meubelen voor verschillende winkelformules, heeft De Mandemakers Groep haar vloot uitgebreid met nieuwe trucks van Mercedes-Benz. De ingebruikname van de eerste nieuwe Actros trekkers maakt onderdeel uit van een order van negentien trekkende eenheden en volgt kort na een reeds in 2019 geleverde serie. De Actros trekkers van het type 1840 LS werden vergeleken met trekkers van andere merken. Voor De Mandemakers Groep gaf de aantrekkelijke TCO (Total Cost of Ownership) de doorslag.

Mandemakers Groep

De Mandemakers Groep uit Waalwijk heeft onlangs de eerste van negentien nieuwe Actros trucks in gebruik genomen.

Hierdoor komt het aantal Mercedes-Benz trucks op 75 in een vloot van 85 trekkende eenheden. Marcel van Veldhoven, manager transport bij De Mandemakers Groep: “Eigenlijk wil je in je eigen wagenpark goed kunnen vergelijken en benchmarken. Idealiter zou je dan wat minder op één merk leunen. Maar het brandstofverbruik, de restwaarde en de innovaties waarmee Mercedes-Benz toch steeds de markt vooruit is, maken het verschil.” De nieuwe Actros trucks zijn standaard uitgerust met onder meer het nieuwe PPC en de MirrorCam. Deze zorgen voor meer veiligheid en een tot wel 5% lager brandstofverbruik.

Tevreden bezorgers
De bezorgers van De Mandemakers Groep hebben een belangrijke rol die verder gaat dan het afleveren alleen. In combinatie met een verzorgd wagenpark zijn zij het visitekaartje van het bedrijf. De uitstraling van de nieuwe Actros sluit daar goed op aan. Maar ook de bezorgers zelf zijn content met de nieuwe truck van Mercedes-Benz. De Actros is voorzien van de MultiMedia Cockpit Interactive met onder meer touchscreen en trucknavigatie. “Daar zijn onze bezorgers bijzonder blij mee”, laat Van Veldhoven weten. “Ze rijden nooit meer een straatje in waar ze qua hoogte niet mee weg komen. Dat scheelt tijd en stress.”

Coaching
Sinds 2017 gebruikt De Mandemakers Groep Fleetboard Inzetanalyse om de bezorgers inzicht te geven in hun invloed op het brandstofverbruik en slijtage. Met behulp van coaching wordt een anticiperende rijstijl gestimuleerd. Dit draagt tevens bij aan de doelstellingen op het gebied van CO2-besparing. In 2011 en 2014 werd De Mandemakers Groep bekroond met de Lean & Green en STAR Awards. Met behulp van Fleetboard wordt de uitstoot van schadelijke stoffen nog verder beperkt.

De Mandemakers Groep is uitgegroeid tot de grootste retailer in de keuken-, meubel- en sanitairbranche. Naast de verkoop  zorgt het bedrijf ook voor levering en montage bij de klant thuis. Voor het transport van alle goederen beschikt De Mandemakers Groep over 85 vrachtwagens, waarvan er 75 geleverd zijn door Mercedes-Benz.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie