| 11:48 | Robert Servaas

MAN voor het eerst op brandweerbeurs RETTmobil

Op de RETTmobil-beurs in het Duitse Fulda toont MAN van 15 tot en met 17 mei twee hulpverleningsvoertuigen op basis van de TGE bestelwagen. MAN presenteert ook twee blusvoertuigen op het platform van de TGL- en TGM-modellen.

RETTmobil is de toonaangevende Europese vakbeurs voor redding en mobiliteit. Ongeveer 540 exposanten uit twintig landen namen vorig jaar deel aan het jaarlijkse event. Dit jaar toont MAN de TGE-transporter als reddingswagen met een opbouw van Ambulanz Mobile en een TGE ambulance die door WAS Wietmarscher is samengesteld. Op de buitenstand laat MAN bezoekers kennismaken met de succesvolle modellen voor brandweerkorpsen: de MAN TGL als MLF-blusvoertuig met een opbouw van Schlingmann en de MAN TGM als een brandbestrijdingsvoertuig HLF 20 met een Rosenbauer-opbouw.

Highlights van de TGE-modellen zijn de krachtige 177 pk-motor en de 8-traps automatische transmissie, een combinatie die van vitaal belang is bij noodoperaties. De voertuigen zijn standaard uitgerust met noodrem assistentiesystemen, een noviteit in deze voertuigklasse die de veiligheid van reddingswerkers en patiënten in extreme situaties waarborgt. Het uitgebreide assortiment rijhulpsystemen ondersteunt ook de bestuurder en vergemakkelijkt zijn werk. De chauffeur kan zich zo concentreren op het verkeer. De MAN TGE is optioneel uit rusten met Active Lane Departure Assist, Adaptive Cruise Control (ACC) of High Beam Assistant.

De MAN TGL 8.180 en TGL 8.220 met standaard dubbele cabine voor zes brandweerlieden vormen de basis in het programma van de zogeheten ‘MLF’ brandweerwagens. Nog meer keuze biedt MAN met de TGM-serie, met een keuze uit 4×2 en vierwielaandrijving en chassis’ voor een totaalgewicht van 13 tot 18 ton. Afhankelijk van het model levert MAN Euro 6 motoren met 250 pk, 290 pk en 320 pk.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie