MAN TGX'en voor Van Berkel
| 11:02 | Korneel Luth

MAN TGX’en voor Van Berkel

De Van Berkel Groep heeft drie MAN TGX’en in gebruik genomen.

Eén van de drie nieuwe trekkers is een TGX 26.440 met voorloopas voor het bouwvervoer. De andere twee zijn van het type TGX 18.400 voor het containervervoer. Net als alle MAN’s in de vloot van Van Berkel zijn ook deze drie trucks uitgerust met de ruime XLX-cabine met veel opties.

Zeecontainervervoer

Het merendeel van de Van Berkel-vloot is bezig met het vervoer van zeecontainers van en naar de eigen containerterminals in Veghel en Cuijk.

Directeur Hein van Berkel: “Wij zijn tien jaar geleden begonnen met de container- en bulkterminal in Veghel en dat heeft een aardige ontwikkeling meegemaakt. Wij hebben van hieruit dagelijkse afvaarten naar Rotterdam en Antwerpen.”

“Vanaf de terminal rijden we van en naar de klanten in het achterland. Toch rijden we ook dagelijks naar de zeehavens Rotterdam en Antwerpen, bijvoorbeeld met spoedlading of als de boot vol is”, zegt van Berkel.

Zo’n vijfentwintig eenheden zijn echter bedoeld voor het vervoer van bouw-gerelateerde grondstoffen. Hierbij gaat het vooral om kippers, trekkers met kipper-oplegger, kraanauto’s en diepladers.

Relatie met MAN

De relatie met MAN-Truck komt voort uit de bouw-gerelateerde transporten. Van Berkel: “In de wereld van de kippers en de bouwvoertuigen is MAN al jaren een vaste waarde en onze ervaringen waren dermate goed dat we ook voor het containervervoer met MAN verder zijn gegaan.”

“Wij zijn erg tevreden over de Euro-5-generatie en ook voor de nieuwste Euro-6-trucks doen het bijzonder goed. Voor onze bouw-gerelateerde trucks zetten we 440 pk motoren in en in de containers werken we standaard met 400 pk.”

“Alleen voor LZV-inzet passen we in de containers ook een 440 pk motor toe. Voor ons zijn dat de optimale configuraties waarmee we uitstekende resultaten behalen”, aldus van Berkel

Het bedrijf heeft een eigen onderhoud- en reparatiewerkplaats waar de technische dienst er voor zorgt dat het materieel er perfect bij staat. Alleen voor heel specifieke zaken valt Van Berkel terug op MAN Nederland dealer in Eindhoven.

 

Klik hier voor alle MAN-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie