*

MAN TGX wordt onderwijzer
| 22:40 | Bert Mateboer

MAN TGX wordt onderwijzer

MAN Nederland heeft een TGX 18.440 beschikbaar gesteld voor het programma Veilig op Weg. De TGX trekt door het land en bezoekt basisscholen.

Ongevallen in het verkeer als gevolg van de dode hoek zijn weliswaar afnemend in aantal, maar dit kan alleen zo doorgaan wanneer er actief les wordt gegeven op scholen. De leerlingen ervaren in groepjes hoe het is om dichtbij een truck te staan, wat de chauffeur dan ziet en wat ze zelf zien nadat ze in de cabine zijn geklommen. De leerlingen leren tijdens de les twee belangrijke vuistregels. Blijf ruim en rechts achter de truck en houd minstens drie meter afstand. Op die manier wordt jaarlijks op zo’n duizend scholen les gegeven. De theorieles die aan het praktijkgedeelte vooraf gaat, duurt drie kwartier en is bedoeld voor groep 7 en groep 8 leerlingen van de basisschool.

Uiteraard heeft het project Veilig op Weg een eigen website waar meer informatie is te vinden en waar basisscholen zich voor de verkeersles kunnen opgeven. De Veilig op Weg-les is voor de basisscholen gratis. Dat is mogelijk doordat het project volledig wordt gesponsord door een tiental sponsoren, waaronder MAN Nederland.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie