MAN eTGM
| 17:39 | Bert Mateboer

MAN start productie elektrische eTGM-trucks

MAN begint – kleinschalig – met de productie en verkoop van een elektrische truck: de MAN eTGM. Al meer dan een jaar zijn er met de MAN e-truck bij een aantal Oostenrijkse bedrijven uitgebreide praktijkproeven uitgevoerd. Nu komt de truck officieel op de markt.

De volledig elektrische MAN eTGM  wordt aangeboden als een 26 tons drie-assige distributietruck met gestuurde naloopas en volledige luchtvering. Voor de elektrische aandrijving zorgt een 264 kW sterke elektromotor met een maximumkoppel van 3.100 Nm. De energieopslag zit in krachtige lithium-ion accupakketten, die zich boven de vooras bevinden, waar bij gewone trucks de dieselmotor zit. Aan de zijkant van het chassis zijn extra accupakketten geplaatst. De actieradius bedraagt maximaal 200 kilometer.

Links en rechts achter de vooras zitten de aansluitingen om de accu’s te kunnen opladen. Dit kan op meerdere manieren; met de 150 kW aansluiting is de truck volgens MAN in korte tijd weer op te laden.

Om de overstap naar e-mobiliteit zo eenvoudig en succesvol mogelijk te laten verlopen, biedt MAN zijn klanten een team van experts om te helpen bij de aanschaf van een eTGM. Bovendien krijgen de MAN eTGM-chauffeurs een rijtraining die is afgestemd op de eisen van het rijden met een volledig elektrisch voertuig. Wat de truck gaat kosten, is niet bekend.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie