man development center
| 12:44 | Rik Werner

MAN opent ontwikkelingscentrum vol laadpunten

MAN opent in januari 2018 een nieuw ontwikkelingscentrum in München-Allach.

Het komt naast de testbaan en fungeert als kraamkamer voor technische innovaties, zoals elektrisch aangedreven trucks. Niet gek dus dat er overal in het pand laadpalen komen.

Development Center

Dat heeft MAN vandaag via een perscommuniqué wereldkundig gemaakt. Ongeveer 360 ingenieurs gaan volgens de Duitse fabrikant in het nieuwe MAN Development Center werken aan de ontwikkeling van nieuwe vrachtwagens en bussen. In de zogenoemde engineering werkplaats is plek voor nog eens 100 medewerkers. Het pand heeft een totaal oppervlak van 33 duizend vierkante meter.

man development center2

3D printing

MAN bouwt er straks, met behulp van 3D printing, prototypes, terwijl op motorproefbanken elektrische aandrijflijnen worden getest. Verder kunnen in een speciale klimaatkamer verschillende weersomstandigheden worden nagebootst.

90 miljoen

Last but not least bevinden zich overal in het gebouw elektrische laadpunten en snellaadstations om de elektrisch aangedreven trucks en bussen snel op te kunnen laden. Met de bouw van het vijf etages tellende ontwikkelingscentrum is 90 miljoen euro gemoeid.

Lakstraat

De komst van het ontwikkelingscentrum maakt deel uit van een uitgebreid investeringsprogramma van MAN. De truckbouwer steekt tot en met 2020 naar eigen zeggen ongeveer 2,4 miljard euro in modernisering van haar fabrieken. Zo bouwt MAN een nieuwe energiecentrale, wordt de cabineproductie uitgebreid en neemt de onderneming een nieuwe lakstraat in gebruik.

Lees ook: Serieproductie elektrische MAN-trucks start in 2021.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht. 

 

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie