| 09:35 | Bert Mateboer

MAN komt met CornerEye voor MAN TGS en TGX

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) heeft CornerEye gehomologeerd voor de MAN TGS en TGX. CornerEye is een camerasysteem dat de voor- en zijkant van de truck in beeld brengt. Hierdoor heeft de chauffeur een optimaal zicht op personen en voorwerpen die zich in de dode hoeken rondom de truck bevinden.

Geen front- en trottoirspiegel meer

De homologatie heeft daarnaast een ander belangrijk pluspunt: MAN trucks met CornerEye hoeven niet meer voorzien te zijn van trottoir- en frontzichtspiegels. MAN is het eerste truckmerk in Nederland dat voor bepaalde modellen een vrijstelling heeft voor het voeren van deze spiegels.

Minder spiegels, meer zicht

CornerEye maakt gebruikt van een groothoekcamera die een blikveld van maar liefst 270º afdekt. De camera brengt via een HD-monitor het gebied aan de voor- en zijkant van de truck in beeld.  De camera is robuust, waterdicht en zeer lichtgevoelig. Dat betekent dat hij onder alle (weers)omstandigheden én in het donker voor een goed beeld zorgt.

Het ontbreken van de front- en trottoirspiegels heeft bovendien een gunstige invloed op de stroomlijn.
MAN biedt het CornerEye systeem tot en met 31 december 2018 aan voor € 1.279 (ex. BTW) inclusief montage en twee jaar garantie.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie