| 23:01 | Bert Mateboer

MAN aan het stopcontact

MAN heeft de eTruck gepresenteerd, een volledig elektrisch prototype van een trekker die ingezet gaat worden voor stedelijk distributietransport. Vanaf eind 2017 gaat MAN elektrische testvoertuigen beschikbaar stellen aan vijftien grote Oostenrijkse bedrijven.

Met de nieuwe eTruck maakt MAN een begin met de introductie van elektrische aandrijflijnen in het middelzware tot zware distributietransport met een maximaal tonnage van 12 tot 26 ton. De elektrische trucks zullen worden gebouwd in de MAN-fabriek in het Oostenrijkse Steyr.


De testvoertuigen die eind 2017 gaan worden geleverd, zijn trucks gebaseerd op de MAN TGM-serie, met name 6×2-4 trucks voor geconditioneerd transport, met wissellaadbakken en voor de drankendistributie. Maar ook distributietrekkers zijn onderdeel van de testvloot. De resultaten van de praktijktests met de testvoertuigen worden gebruikt bij de ontwikkeling van elektrisch aangedreven vrachtwagens die in de nabije toekomst op de markt gaan komen. Tegen het einde van dit jaar verschijnen de eerste eTrucks op de weg. Eind 2019 start de serieproductie van een volledig elektrisch aangedreven stadsbus, terwijl de serieproductie van de eTruck begin 2021 van start zal gaan.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie